Vējonis ar kundzi apmeklēs pirmo simtgadnieku salidojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni šodien Rundāles pilī apmeklēs pirmo simtgadnieku salidojumu, informēja biedrībā «Rīgas aktīvo senioru alianse» (RASA).

Svinīgais pasākums, kas norisinās Latvijas valsts 100 gadu jubilejas zīmē, sāksies plkst.13 Rundāles pils Baltajā zālē. Projekts ir pilsoniska iniciatīva, kas radusies, atsaucoties valdības aicinājumam veidot sabiedriskas aktivitātes, sagaidot valsts simtgadi. Pasākumā piedalīsies arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā skaidro RASA, salidojuma dalībnieki ir Latvijas valsts «vienaudži» jeb 42 cilvēki, kuriem šobrīd ir 100 un pat vairāk gadu. Simtgadniekus un pārējos viesus priecēs koncerts, kurā uzstāsies vīru koris «Absolventi», bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte», operas soliste Kristīne Gailīte, dziedošie aktieri Rūdolfs Plēpis, Jānis Paukštello un Andris Bērziņš, kā arī citi mākslinieki.

Salidojumā tiks prezentēta «Tautas saimes grāmata», kas arī ir pilsoniskā iniciatīva valsts simtgadei - grāmata, kas tiek rakstīta ar roku un ikkatram ir unikāla iespēja ļoti personiski uzrunāt valsti, uzticēt Latvijai tās simtgadē savu piedzīvoto un pārdzīvoto, paskatoties uz savu dzīvi Latvijas valsts 100 gadu pastāvēšanas kontekstā. Pasākumā īpaši tiks izcelti vēlējumi Latvijas nākotnei, ko rakstījuši salidojuma dalībnieki simtgadnieki.

Tāpat salidojumā būs iespēja skatīt fragmentus no topošās dokumentālās filmas «Piedzimt kopā ar Latviju», kas arī ir pilsoniskā iniciatīva ceļā uz lielo Latvijas jubileju.

RASA uzsver, ka realizējot šo projektu, tā īstenotāji nonākuši pie atziņas, ka patiesi mēs varam lepoties ar Latvijas cilvēkiem, to attiecinot gan uz valsts augstākajām amatpersonām, gan pašvaldību darbiniekiem, gan katra uzrunātā labvēlīgu atbalstu un attieksmi, gan māksliniekiem, kuri dāvā savu talantu idejas atbalstam, un viss kopā tas raisa lepnumu par Latvijas cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu