KM informēs valdību par € 17 700 nepieciešamību Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma īstenošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Kultūras ministrija (KM) 18.jūlijā informēs valdību par 17 700 eiro priekšfinansējuma nepieciešamību Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma īstenošanai, liecina valdības sēžu darba kārtībā pieejamais informatīvais ziņojums.

KM skaidro, ka kopējās Nacionālā kino centra (NKC) projekta «Baltijas jūras dokumentālo filmu forums» izmaksas ir 118 500 eiro, bet pašlaik no tiem ir pieejami 100 800 eiro.

No kopējām projekta izmaksām 49% jeb 59 000 eiro sniedz Eiropas Savienības kultūras atbalsta programmas «Radošā Eiropa» audiovizuālās jomas apakšprogramma «Media». Saskaņā ar tās finansēšanas noteikumiem NKC 2017.gadā tiks pārskaitīti 70% no tam piešķirtā «Media» finansējuma, jeb 41 300 eiro. Atlikušie 17 700 eiro tiks pārskaitīti vien 2018.gada sākumā pēc tam, kad Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra būs izvērtējusi un akceptējusi NKC iesniegto projekta kopējā finansējuma izlietojuma atskaiti.

Vienlaikus bez «Media» finansējuma NKC foruma norisei ir paredzējis 53 500 eiro pamatbudžeta līdzekļus. Tāpat izdevies piesaistīt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansējumu 6000 eiro apmērā, kas kopā ar «Media» pašlaik pieejamo finansējumu veidos minētos 100 800 eiro.

KM paredz, ka 2018.gada sākumā kā beigu maksājums šie 17 700 eiro no apakšprogrammas «Media» tiks ieskaitīts NKC kā ārvalstu finanšu palīdzība, un sekojoši tālāk tiks veikta atmaksa valsts budžetā par veiktiem uzturēšanas izdevumiem.

Ministrija norāda, ka foruma projekta finansējums paredzēts kinoteātru īrei, filmu demonstrēšanas tiesībām, filmu transportēšanai, tulkošanas izmaksām, filmu režisoru dalībai forumā, foruma pasniedzēju un televīzijas pārstāvju uzturēšanas izdevumiem, pasniedzēju honorāriem, bukletu un afišu iespieddarbiem, informatīvajiem un cita veida nepieciešamajiem izdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu