Svētdien glābēji no ūdens izcēluši trīs noslīkušus cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji no ūdens izcēluši trīs noslīkušos Daugavpilī, Beverīnas novada Brenguļu pagastā un Saldus novada Šķēdes pagastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kopumā aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt steidzās palīgā cilvēkiem, kuriem bija notikusi nelaime uz ūdens. Sestdien plkst.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Jāņa Čakstes prospektu Ogrē, kur Ogres upē zem tilta bija apgāzusies laiva ar diviem vīriešiem. Viens no vīriešiem bija izkļuvis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet otram palīdzēja ugunsdzēsēji glābēji.

Abi vīrieši tika nodoti pašvaldības policijai.

Vēl sestdienas vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ezermalas ielu Alūksnē, kur cilvēks no laivas iekritis ūdenī. Cilvēks pirms VUGD ierašanās tika nogādāts krastā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka motorlaiva apmēram 400m no krasta riņķoja ezerā. Glābēji motorlaivu apstādināja un nogādāja krastā.

Svētdien plkst.11.53 tika saņemts izsaukums uz Burtnieku novada Valmieras pagastu blakus upei Gauja, kur vīrietis izkritis no laivas, sieviete bezpalīdzīgā stāvoklī atrodas laivā. Ugunsdzēsēji glābēji vīrieti izglāba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), kā arī sievieti ar laivu nogādāja krastā.

Pēc mediķu sniegtās informācijas, Vidzemē no laivas izkritis kāds 47 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā. Cietušajam krastā palīdzēja nonākt glābēji, pēc kā mediķi viņam konstatēja vieglu hipotermiju.

Savukārt vakar plkst.21.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Bišu ielā, Jūrmalā, kur dīķī slīka divi vīrieši. Viens no vīriešiem bija izkļuvis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet otru krastā izcēla ugunsdzēsēji glābēji un nodeva NMPD mediķiem.

Vakar slimnīcā nogādāti divi vīrieši, kuri, esot alkohola reibumā, slīkuši, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa. Rīgā kāds 47 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā peldējis dīķī un sācis slīkt. Vīrieti krastā nogādāja glābēji, savukārt mediķi cietušo nogādāja slimnīcā vidēji smagā stāvoklī pēc slīkšanas.

VUGD atgādināja, ka, atpūšoties pie ūdenstilpnēm, ir jāatceras par drošību - peldēšanās un atpūta pie ūdens nav apvienojama ar alkohola lietošanu un ir jāievēro maksimāla piesardzība, izmantojot peldlīdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu