«Vienotība» pārvēlēs vadību kongresā augusta vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «Vienotība» pārvēlēs politiskā spēka vadību kongresā, kas notiks 19.augustā, šodien vienojās partijas valde.

Sākotnēji bija iecerēts, ka tas notiks septembrī, tomēr piektdien Andris Piebalgs paziņoja, ka vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu, kā arī sacīja, ka kongress norisināsies jau tuvākajā laikā.

Gatavību kandidēt uz partijas vadītāja amatu paudis pašreizējais priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Partijas biedri un atbalstītāji sagaida radikālas pārmaiņas, iepriekš pauda Piebalgs, piebilstot, ka tas nozīmē arī nepieciešamību pēc jaunas vadības. Politiķis atzina, ka viņa piedāvājums neparedzēja radikālas izmaiņas, bet gan bija partijas konsolidācijas plāns.

Piebalgs nekandidēs arī uz partijas valdi, tomēr turpinās darboties «Vienotībā». Viņš arī būtu gatavs startēt vēlēšanās, ja partijas biedri aicinās viņu to darīt.

Politiķis atzina, ka partijā ir iekšēja spriedze, tomēr būtiskākais ir atgūt vēlētāju uzticību. «Tur nav maģisku triku, vienkārši jāparāda, ka esam vēlētāju uzticības cienīgi,» pauda Piebalgs, uzsverot, ka tas nozīmētu ne tikai jaunu vadību, bet arī daudz skaidrāku attieksmi pret politiskām lietām, kas notiek valstī. Viņš arī piebilda, ka «Vienotība» ir pretspars tam, kas kļuvis zināms no «oligarhu sarunām», proti, šī partija iestājas par tiesiskumu, caurredzamību, tā ir balstīta uz vērtībām.

Piebalgs par partijas vadītāju tika ievēlēts pērn 4.jūnijā politiskā spēka ārkārtas kongresā. Viņš partijas vadīšanu pārņēma no Solvita Āboltiņas. Toreiz uz partijas priekšsēdētāja amatu bija divi kandidāti - Piebalgs un Smiltēns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu