Latvijas Radio valdi atjaunos trīs locekļu sastāvā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Radio (LR) valde tiks atjaunota trīs locekļu sastātā. Tā šodien nolēma Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), pēc NEPLP sēdes žurnālistiem paziņoja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Viņa norādīja, ka LR līdz šā gada 31.jūlijam jāveic visas nepieciešamās juridiskās izmaiņas Uzņēmumu reģistrā, lai tās varētu stāties spēkā 1.augustā.

Pēc Ķezberes teiktā, līdz brīdim, kad tiks izsludināts konkurss uz LR valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatiem, šo amatu pienākumus LR valdē pildīs prokūristi.

Viņa skaidroja, ka LR patlaban pastāv vairākas problēmas, kuras nepieciešams risināt, tostarp arī par LR budžetu, kurā ietilpst LR darbinieku atalgojuma jautājums. Ķezbere sacīja, ka patlaban no LR puses trūkstot redzējums, kā varētu to risināt, un padome cer, ka līdz šā gada augusta vidum tā to saņems.

NEPLP locekle Gunta Līdaka uzsvēra, ka LR darbinieku atalgojuma jautājums patlaban padomei ir neskaidrs, jo, sākot pētīt situāciju, NEPLP radās vairāki jautājumi, kurus risināt uzdeva LR valdes loceklei Sigitai Roķei. Pēc Līdakas teiktā, Latvijas Televīzija (LTV) ļoti ātri noreaģēja jautājumā par tās darbinieku struktūru, turpretī LR situācija pašlaik nav skaidra.

Tāpat viņa norādīja, ka ir nepieciešams risināt arī jautājumu par LR atkarību no pašvaldību finansējuma un saprast, vai tas rada LR kādu politisko atkarību. Līdaka skaidroja, ka šajā ziņā NEPLP vēlas uzsākt diskusiju ar Kultūras ministriju par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus un, viņasprāt, to varētu sākt ar LR, jo tam ir mazāka reklāmas tirgus daļa nekā LTV. Līdaka uzsvēra, ka atbalstu šādam solim ir devusi arī Roķe. «Iziešana no reklāmas tirgus ir nepieciešama, lai varētu funkcionēt tīri objektīvi bez dažādām ietekmēm,» uzsvēra NEPLP locekle.

NEPLP loceklis Ivars Āboliņš sacīja, ka viens no padomes lēmuma aspektiem atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā ir tas, ka ir nepieciešams cilvēks, kurš būtu kompetents finansiālos jautājumos, ņemot vērā, ka LR patlaban tie ir aktuāli.

Āboliņš uzsvēra, ka pēc veiktā LR funkciju audita atklājušās nopietnas problēmas, kuras pašlaik ir ļoti svarīgi risināt. NEPLP pārstāvis skaidroja, ka ir būtiski LR iekšienē veikt strukturālas reformas, kā arī jāmaina finanšu atskaites sistēma. Pēc viņa teiktā, Roķe sacījusi, ka iepriekšminētos LR darbības jautājumus iespējams risināt ar LR iekšējiem resursiem, neprasot papildu līdzekļus.

Kā uzsvēra NEPLP locekle Ieva Beitika, padome lēmumu atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā pieņēmusi pirms LR «satricinājumiem publiskajā telpā».

LR žurnālists Eduards Liniņš sacīja, ka trīs cilvēku valdes struktūra bija viens no iemesliem, kas radīja LR darbinieku neapmierinātību, jo LR valdes locekļu atalgojums proporcionāli LR darbinieku atalgojumam bijis netaisnīgs. «Tagad atgriežoties pie trīs cilvēku valdes struktūras (..), tas rada atkal zināmus riskus, bet es varbūt pieļauju, ka padome varēs attaisnot šo nepieciešamību,» sacīja Liniņš.

Savukārt vaicāts, kādiem būtu jābūt LR valdē esošajiem locekļiem, viņš norādīja, ka viss ir atkarīgs no personībām, kā arī šo cilvēku pieredzes un izpratnes. «LR nesenajā vēsturē ir bijuši dažādi precedenti, ieceļot amatos gan kompetentus, gan ne tik kompetentus cilvēkus,» piebilda žurnālists.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku.

NEPLP šā gada 11.maija sēdē nolēma, ka vienīgā LR valdes locekle Sigita Roķe turpinās darbu valdē.

Tolaik NEPLP loceklis Ivars Āboliņš norādīja, ka, izvērtējot Roķes iesniegto LR turpmākās attīstības redzējumu, padomes locekļi vienbalsīgi nolēmuši ļaut viņai turpināt darbu LR valdē. «Mēs pilnībā uzticamies Sigitai Roķei. Viņa turpinās darbu kā vienīgā LR valdes locekle,» paziņoja NEPLP pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu