ZZS nereaģēs uz «Vienotības» aicinājumu izvērtēt zemkopības ministra nomaiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), pretēji partijas «Vienotība» rosinājumam, neapsvērs iespēju mainīt zemkopības ministru Jāni Dūklavu, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

«Neko neapsvērsim un neko neizvērtēsim, jo ir pilnīgi skaidrs, ka jāsagaida attiecīgo institūciju lēmums un atkarībā no šī lēmuma tad arī būs konkrēta rīcība,» norādīja Brigmanis, atgādinot, ka ZZS ir mudinājusi Dūklavu ļoti ātri iniciēt publicēto «oligarhu sarunu» informācijas pārbaudi Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Brigmanis skaidroja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, zemkopības ministrs abām iestādēm jau ir sniedzis savu skaidrojumu par radušos situāciju. «Ņemot vērā to, ka publiskajā telpā ir atsevišķu sarunu atreferējumi, bet nav ļoti konkrēti fakti, uz kuriem varētu balstīt vienu vai otru lēmumu par ministra atrašanos amatā, uz šo brīdi ZZS neapsver šādu ministra demisijas pieprasījumu,» uzsvēra ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka ļoti grūti pateikt, kāpēc tāds lēmums no «Vienotības» puses tika virzīts. «Šajā gadījumā ministra demisiju «Vienotība» nepieprasa. Šis jautājums ir vairāk tāda preses uzmanības pievēršana sev,» piebilda Brigmanis.

Kā ziņots, «Vienotība» rosinājusi ZZS apsvērt iespēju virzīt jaunu kandidātu pašreizējā zemkopības ministra vietā, ņemot vērā «oligarhu sarunās» pausto.

«Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka atsevišķi ministri, politiķi piedalījušies «oligarhu sarunās», un tas met ēnu uz valdības darbu kopumā. Līdz ar to «Vienotība» aicina ZZS izskatīt iespēju virzīt jaunu zemkopības ministra kandidātu, tādā veidā stiprinot koalīciju un valdības darbu.

KNAB sācis pārbaudi par Dūklava, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā. KNAB, balstoties uz žurnālā «Ir» publiskoto informāciju, sadarbībā ar VID ir sācis resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādīts īpašums Rīgas brīvostas teritorijā.

Dūklavs noliedz žurnālā «Ir» publicēto, no viesnīcā «Rīdzene» noklausītajām sarunām izrietošo informāciju, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā.

Opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas deputāti rosina Saeimu lemt par zemkopības ministra demisiju.

Ministra demisijas rosināšanai nepieciešams savākt desmit Saeimas deputātu parakstus, bet LRA frakcijā ir septiņi parlamentārieši. LRA deputāti aicina par ministra demisijas pieprasījumu parakstīties arī citus Saeimā ievēlētos deputātus. Pagaidām citu partiju pārstāvju paraksti nav savākti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu