Rinkēvičs aicina stiprināt mediju neatkarību ES kaimiņvalstīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicinājis stiprināt mediju neatkarību Eiropas Savienības (ES) kaimiņvalstīs, portāls TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pirmdien Rinkēvičs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Briselē. Kārtējā Ārlietu padomes diskusijā par ES Globālās stratēģijas ieviešanu Rinkēvičs uzsvēra ES stratēģiskās komunikācijas spēju attīstīšanas nozīmi un aicināja stiprināt mediju neatkarību ES kaimiņvalstīs.

«Ņemot vērā pret ES un tās dalībvalstīm vērstās dezinformācijas pieaugumu, jārod adekvāti resursi ES Stratēģiskās komunikācijas vienības (StratCom Task Force) darbam. Jāstiprina arī mediju neatkarība ES kaimiņos,» norādīja ministrs.

Vienlaikus Rinkēvičs aicināja turpināt jau iesākto darbu sadarbības stiprināšanai drošības un aizsardzības jomā, tostarp ar Centrālāziju un transatlantiskajiem partneriem: «Būtiska ne tikai ciešāka sadarbība ar ASV, bet arī ar Kanādu. Tā veicināma ne tikai politiski, bet arī visām ES dalībvalstīm ratificējot ES un Kanādas Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA).»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu