Premjers: Citu piedāvājumu par kapitācijas naudu ģimenes ārstiem nebūs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģimenes ārstiem tika piedāvāts papildu finansējums kapitācijas naudai par kvalitāti, bet, ja viņi to neatbalsta, tad citu piedāvājumu nebūs, pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers uzsvēra, ka ģimenes ārsti pašlaik koncentrējušies tikai uz to, vai ir pietiekama kapitācijas nauda, aizmirstot, ka vienošanās ietver arī citus pasākumus, par ko nav domstarpību.

Ģimenes ārstiem tika piedāvāts papildu finansējums par kvalitāti, atgādināja Kučinskis. «Ja atbilde ir «nē», tad acīmredzot citu piedāvājumu nebūs,» teica valdības vadītājs.

Viņš piebilda, ka sarunas vienmēr ir kompromiss, bet tas nav sasniedzams, ja viena no pusēm tam nepiekrīt, kamēr nedabūs pilnīgi visu.

Kā ziņots, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA), izvērtējot Ministru prezidenta un veselības ministres Andas Čakšas gala piedāvājumu veselības nozares uzlabošanai, neparakstīs vienošanos un turpinās protestu, mainot tā formu, žurnālistiem paziņoja LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide.

«Izskatot priekšlikumus, redzam, ka nekas nav mainījies, un pat tie vienošanās priekšlikumi, kas panākti tikšanās laikā, nav iekļauti. Mēs neejam uz vienošanos un neparakstām to,» paziņoja Veide. Viņa norādīja, ka, redzot situāciju un saņemot pacientu zvanus, nolemts mainīt protesta formu. «Streiku turpinām, bet mainām formu,» sacīja Veide.

Streika termiņš patlaban noteikts līdz 1.oktobrim. Līdz tam laikam LĢĀA gan mēģinās aicināt uz sarunu Kučinski, lai rastu situācijas atrisinājumu. Taču līdz tam jaunā streika forma noteiks, ka ģimenes ārsti veiks pacientu aprūpi, dienā pieņemot ne vairāk kā 20 pacientus. Ja būs vairāk nekā 20 pacienti, tad viņiem būs jāpierakstās rindā, kas var ilgt pat vairāk nekā trīs nedēļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu