Viņķele gatava pievienoties «domubiedru grupai», drīz taps piedāvājums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ilze Viņķele, kura paziņojusi par izstāšanos no partijas «Vienotība», pievienosies kādai «domubiedru grupai». Pašlaik jau ir apzināti cilvēki, kuri ir gatavi darboties, un pāris nedēļu laikā tiks izveidots piedāvājums, LTV raidījumā «Rīta panorāma» teica Viņķele.

«Tā labā ziņa, ka cilvēki ir gatavi darboties,» viņa paskaidroja.

Vienlaikus viņa skaidroja, ka cilvēki, kuri izvēlējās no partijas aiziet, līdz sasaukuma beigām turpinās strādāt frakcijā, nebūdami partijas biedri. Viņa skaidroja, ka, gadiem ejot, partija vairs nepiedāvā izvēli liberāli domājošam cilvēkam un pašlaik partijas piedāvājums ir sašaurinājies.

Viņķele akcentēja, ka paplašināt piedāvājumu mēģināts vairākas reizes, taču tas nav izdevies.

Runājot par esošajiem politiskajiem spēkiem, Viņķele sacīja, ka pašlaik daļai vēlētāju, kuriem ir tuvas liberāli demokrātiskas vērtības, nav par ko balsot.

Ziņots, ka Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, kā arī Aleksejs Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas «Vienotība».

Šie deputāti iepriekš paziņojuši, ka varētu pievienoties kādai jaunai partijai. Dālderis piektdien sacīja, ka būtu gatavs pievienoties kādam jaunam politiskajam spēkam, taču pats nebūšot tā dibināšanas organizators.

Minētie deputāti jau iepriekš vairākkārt pauduši atšķirīgu pozīciju no «Vienotības» vadības, īpaši valdības veidošanas procesā, kad Viņķelei tika pārmesta «Vienotības» premjera amata kandidāta virzīšanas bloķēšana. Toreiz opozicionāru vidū bija arī Veiko Spolītis, kurš strādā «Vienotības» frakcijā, bet no partijas ir izstājies pēc skandāla, kas bija saistīts ar braukšanu reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu