No «Vienotības» aizgājušie deputāti, visticamāk, saglabās savus amatus Saeimā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No «Vienotības» aizgājušie deputāti, visticamāk, saglabās savus amatus Saeimā.

Deputāte Ilze Viņķele ir parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja, Lolita Čigāne vada Eiropas lietu komisiju, Andreju Judinu iecerēts iecelt par «oligarhu sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju, Ints Dālderis ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sekretārs, bet Aleksejs Loskutovs ir Korupcijas novēršanas apakškomisijas vadītājs, kā arī Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka šie deputāti plāno turpināt darbu frakcijā, kā arī neprognozēja izmaiņas amatos. Viņa akcentēja, ka politiskā stabilitāte ir prioritāte, bet amatu maiņas parasti rada kašķus, kas nav vajadzīgs.

«Vienotības» priekšsēdētājs Andris Piebalgs arī norādīja, ka šie cilvēki izteikuši vēlmi turpināt darbu frakcijā. Viņš pieļāva, ka par šo jautājumu varētu būt diskusija, ja frakcija par to vēlēsies runāt.

Kā ziņots, Dālderis, Viņķele, Čigāne, Judins un Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas «Vienotība». Šie deputāti iepriekš paziņojuši, ka varētu pievienoties kādai jaunai partijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu