Plāno paplašināt eID kartes izmantošanas funkcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība šodien atbalstīja priekšlikumu paplašināt personas apliecības (eID) kartes izmantošanas funkcijas un lietošanas ērtumu, aģentūru LETA informē Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvis Māris Zariņš.

Viņš norāda, ka viens no galvenajiem mērķiem ir panākt eID kartes vienlīdzību ar pasi vēlēšanu procesā. Kā arī to, lai tās varētu izsniegt uz desmit gadu termiņu, pašreizējo piecu vietā, kas būs viens no galvenajiem faktoriem, pēc kā tiks izvērtēti pretendenti iepirkuma procesā.

Patlaban tiek plānots jaunā parauga eID kartes sākt izsniegt 2018.gada beigās vai 2019.gada sākumā.

Tāpat tiek norādīts, ka kompetentās iestādes izskata iespējas, kā paplašināt un atvieglot eID kartes sertifikātu aktivizēšanas procesu, izmantojot mobilo tālruni. Pašlaik 61% no visām personas apliecībām, kurās ir iekļauti sertifikāti, tie tiek aktivizēti. Visbiežāk minētais iemesls, kādēļ netiek aktivizēti sertifikāti, ir fakts, ka personai nav e-pasta, pieejas internetam un datoram. Lai palielinātu to personu skaitu, kuras saņem personas apliecības ar aktivizētiem sertifikātiem, tiek plānota iespēja kontaktinformācijai izmantot mobilo telefonu.

Savukārt, Valsts akciju sabiedrībai «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» no 2019.gada 1.janvāra izsniegtajās eID kartēs nodrošinās parakstīšanas un autentifikācijas sertifikātu ar neierobežotu parakstīšanās reižu skaitu iekļaušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu