Vējonis apliecina arī turpmāk iestāties par vienotu Latvijas tautu un saliedētu sabiedrību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apliecinājis arī turpmāk iestāties par vienotu Latvijas tautu un saliedētu sabiedrību, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis šodien piedalījās Mazākumtautību konsultatīvās padomes un Lietuvas Mazākumu tautību padomes kopīgajā sēdē, kas norisinājās Rīgas pilī. Sēdes laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka mazākumtautības vienmēr ir bijušas daļa no Latvijas sabiedrības, un dažādība ir Latvijas spēks un resurss.

«Jau nākamgad, 2018. gadā, tiks svinēta gan Latvijas valsts simtgade, gan Lietuvas valsts atjaunošanas simtgade. Un mūsu valstis ir veidojuši un turpina veidot visdažādāko tautību pārstāvji un viņu inteliģence, darbs un mīlestība pret savu valsti. Viens no maniem mērķiem Valsts prezidenta amatā ir vienot Latvijas tautu un iestāties par saliedētu sabiedrību - esmu to darījis pirmajos divos savas prezidentūras gados un turpināšu to darīt arī turpmāk,» atzīmēja Vējonis.

Viņš atzina, ka pastāv atšķirība starp mazākumtautību situāciju Latvijā un Lietuvā, jo, līdz 2016.gada sākumam, Latvijā vairāk nekā trešā daļa no iedzīvotājiem jeb 38,28% bija mazākumtautību pārstāvji, kamēr Lietuvā tie ir 15%. Tas gan nenozīmē, ka darbs ar mazākumtautībām Lietuvā ir mazāk svarīgs, jo katrā valstī ir savi izaicinājumi, tāpēc Mazākumtautību padomju darbs ir vērtīgs un nepieciešams, norādīja Valsts prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu