Spānijas premjers sanikno «Twitter» lietotājus, nosaucot Daugavu par Dvinu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Spānijas ministru prezidents Mariano Rahojs viesojoties Rīgā, sadusmojis sociālā tīkla «Twitter» lietotājus, kad nodēvējis Daugavu par Dvinu.

Rahojs «Twitter» izvietojis attēlu, kur redzams skrienot pa Vanšu tilta kāpnēm. Klāt pievienotajā tekstā, Spānijas premjers vēsta, ka izbaudījis «skaisto Dvinu», bet pēc skrējiena dosies apciemot savas valsts karavīrus, kuri NATO kaujas grupas ietvaros pilda uzdevumus Latvijā.

Spānijas premjera tvītam atsaukušies vairāki Latvijas «Twitter» lietotāji, kuri kritizējuši Daugavas nodēvēšanu par Dvinu, norādot, ka tādā vārdā Latvijas lielākā upe bija nosaukta Krievijas impērijas laikā.

Rahojs vizītē Latvijā otrdien tikās ar premjeru Māri Kučinski, kā arī apmeklēja Ādažus, kur tikās ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, kā arī Spānijas kontingenta karavīriem. Spānijas karavīri no jūnija ir iesaistījušies Latvijā izvietotajā Kanādas vadītajā NATO kaujas grupā, kuras uzdevums ir atturēt Krievijas agresiju.

Aizsardzības ministrija informē, ka dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā pilda vairāk nekā 300 Spānijas karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī bruņoto spēku tehniku, tai skaitā tankus «Leopard», kājnieku kaujas mašīnas «Pizarro», atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu