ZZS pagaidām vēl nenosauc konkrētu risinājumu saistībā ar veselības nozares vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderi pagaidām vēl nenosauc iespējamo risinājumu saistībā ar veselības nozares vadību, ministrei Andai Čakšai dodoties bērna kopšanas atvaļinājumā.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka šis ir «ētiskas dabas jautājums», kā arī novēlēja ministrei veiksmi šajā misijā. Viņš skaidroja, ka turpmāka rīcība būs atkarīga no sarunas ar ministri, kas vēl nav notikusi.

Brigmanis par šo situāciju esot uzzinājis pēc plašsaziņas līdzekļu intereses, un konkrēts tikšanās laiks ar Čakšu vēl nav norunāts.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze akcentēja, ka šajā jautājumā ir divi būtiski aspekti - darba ņēmēja, mātes tiesības un tas, ka nozarei ir nepieciešams vadītājs. Proti, ja pašreizējā ministre būs prombūtnē ilgāku laiku, tad ir nepieciešams cilvēks, kas vadīs nozari viņas vietā.

Krauze arī pieminēja, ka šis ir īpašs gadījums, un līdzīgu situāciju valdībā līdz šim nav bijis. Taujāts par kandidātiem, kuri varētu uzņemties ministra pienākumus vismaz uz laiku, Krauze skaidroja, ka šis jautājums partijā vēl nav pārrunāts.

Kā ziņots, Čakšas ģimenē nākamā gada janvārī gaidāms mazulis, tāpēc vismaz uz laiku būs jāmeklē jauns veselības nozares vadītājs, raksta «Latvijas Avīze».

Kā atzīmē laikraksts, šis ir nebijis gadījums Latvijā, kad ministrei gaidāms ģimenes papildinājums, un līdz ar to normatīvajos aktos nav īsti atrunāts, kas notiek tad, ja ministre dodas bērna kopšanas atvaļinājumā, proti, vai viņa var uz laiku nolikt ministra pilnvaras un pēc tam atgriezties amatā, vai arī viņai postenis būtu jāpamet pavisam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu