Militārajās mācībās oktobrī Latvijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu karavīriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Militārajās mācībās oktobrī Latvijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, liecina rīkojumu projekts, kuru ceturtdien, 20. jūlijā, paredzēts izsludināt valsts sekretāru sanāksmē.

Aizsardzības ministrija informē, ka no šā gada 16. oktobra līdz 29. oktobrim plānots organizēt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības «Silver Arrow 17».

Šīs militārās mācības ir sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās plāno piedalīties bruņoto spēku vienības no Polijas, Spānijas, Kanādas, Itālijas, Albānijas, Vācijas, ASV un Latvijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu Kājnieku brigādes štāba un bataljonu štābu un vienību komandvadību, aizsardzības operāciju plānošanu un vadīšanu, kā arī lai pilnveidotu sadarbību starp Zemessardzi, Valsts robežsardzi, Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām un starptautiskajiem partneriem.

Plānots, ka militārajās mācībās «Silver Arrow 17» Latvijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, ja militārajās mācībās Latvijā piedalās vairāk par 500 ārvalstu karavīriem, lēmumu par tām pieņem Ministru kabinets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu