Sabiedrībā pazīstami cilvēki atvadās no bijušā veselības ministra, ārsta Āra Audera

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šodien plkst.14 Rīgas Krematorijā notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā bijušā veselības ministra, ārsta un dārzkopja Āra Audera. Kā novēroja portāls TVNET, uz bērēm bija ieradušies daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Audersdzimis 1962.gadā. Viņš beidzis rezidentūru neiroķirurģijā Paula Stradiņa klīniskajā slimnīcā un ieguvis doktora grādu, aizstāvot disertāciju par trīszaru nerva mikroķirurģiju. Auders arī mācījies ASV Kalifornijas universitātes Sandjego medicīnas skolā, ieguvis ASV sertifikātu pēcdiploma apmācībā neiroķirurģijā, kā arī ieguvis Bernes Universitātes sertifikātu Šveicē, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Auders savulaik bija Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas mugurkaula ķirurģijas centra vadītājs, bet vēlāk iesaistījies politikā. 1998.gadā viņš kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Jaunās partijas saraksta, bet 2002.gadā piedalījies partijas «Jaunais laiks» dibināšanas kongresā. Vēlāk «Jaunais laiks» izvirzījis Auderu veselības aprūpes lietu ministra amatam.

2002.gadā Saeima apstiprināja Auderu par īpašu uzdevumu ministru veselības aprūpes lietās Einara Repšes valdībā. 2003.gadā, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, Repše pieprasīja Audera demisiju. KNAB toreiz ierosināja krimināllietu par Audera darbībām, ļaunprātīgi izmantojot pacientu uzticēšanos un nepamatoti saņemot dubultu apmaksu par operāciju izdarīšanu 2002.gadā.

Auders politiku pameta un pievērsās dārzkopībai, šajā jomā sarakstot vairākas nozīmīgas publikācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu