Zemkopības ministrs Dūklavs nāk klajā ar paziņojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pēc «Rīdzenes sarunās» publiski izskanējušās informācijas ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), iespējams, slēpis no sabiedrības savā īpašumā esošus īpašumus un tieši vai netieši izmantojis savus politiskos amatus savu interešu realizācijai, Dūklavs trešdien nācis klajā ar paziņojumu, kas publicēts partijas mājaslapā.

«Būdams politikā, nekad neesmu tiecies ieņemt vai arī turējies pie kādiem augstiem amatiem. Tāpēc, runājot par tā saucamajām «Rīdzenes sarunām», kas publicētas žurnālā «Ir» un kurās tiek locīts arī mans vārds, vēlos vēlreiz uzsvērt – izskanējusī informācija par to, ka man pieder īpašums Rīgas brīvostas teritorijā, ir nepatiesa. Man nekad, arī pirms stāšanās zemkopības ministra amatā, nav piederējuši un arī šobrīd nepieder īpašumi vai īpašumu daļas Rīgas brīvostas teritorijā,» raksta Dūklavs

Dūklavs uzsver, ka, kā iepriekš solījis, pagājušajā nedēļā esot ticies gan ar Valsts ieņēmumu dienesta, gan Korupcijas un apkarošanas biroja amatpersonām, lai sniegtu informāciju, kas ļautu pēc iespējas ātrāk šo lietu izmeklēt un noskaidrot patiesību.

«Kamēr tiesībsargājošās iestādes nav nākušas klajā ar izmeklēšanas rezultātiem, aicinu gan žurnālistus, gan sabiedrību nesteigties ar priekšlaicīgiem secinājumiem. Esmu pārliecināts, ka skaidrību ieviesīs tiesībsargājošo institūciju veiktā izmeklēšana. Aicinu tos politisko partiju pārstāvjus, kuri ieteikuši rosināt manu demisiju, pašiem izvērtēt savu līdz šim paveikto gan esot valsts, gan politiskos amatos,» raksta Dūklavs.


Jau ziņots, ka pēc publiski izskanējušās informācijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu veic resorisko pārbaudi par «Rīdzenes sarunās» izskanējušo informāciju, kas saistīta ar Dūklava īpašumu Rīgas brīvostas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu