Kučinskis atzīst, ka ar Šleseru pāris reizes ticies slavenajā «Rīdzenes» numuriņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atzīst, ka ar Aināru Šleseru slavenajā viesnīcas «Rīdzene» numuriņā ticies pāris reizes, proti, kad Tautas partija bija pieņēmusi lēmumu iesaistīties apvienībā «Par labu Latviju».

Intervijā žurnālam «Ir» premjers stāsta, ka toreiz ir bijis Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs un jau tad viņam licies, ka viņam tā īsti neuzticējās.

«Es sapratu Šlesera stilu un zināju, ka [viņā] ir gan ļoti liela lielība, gan arī ļoti gribas salikt visu un dzīvi sakārtot. Politikā bizness - tas ir tas, kas tur acīmredzot arī notika,» stāsta Kučinskis.

Viesnīcā ar Šleseru ticies priekšvēlēšanu laikā un publicētajos sarunu atšifrējumos Šlesers devis mājienu par koalīcijas veidošanu ar «Saskaņas centru», tomēr intervijā Kučinskis saka pretējo, ka šādai idejai atbalsts neesot bijis.

«Es arī atceros, kad mēs gājām ar Ulmaņa kungu kampaņas laikā. Tagad runā par «Saskaņu» - nu, mēs bijām ar eksprezidentu pilnīgi vienojušies, ka nebūs tāda atbalsta. Tur daudz kas ir arī pārspīlēts ar to varēšanu, [salīdzinot ar to], ko kāds varbūt būtu gribējis,» saka Kučinskis.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija diskutēs par tiesībsargājošo iestāžu veikto funkciju apjomu saistībā ar «oligarhu sarunām».

Viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Kā ziņots, Saeimā iecerēts izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistītā ar «oligarhu sarunām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu