Viņu aizsūtīja mājās nomirt. Dosim divu meitiņu mammai Vijai cerību dzīvot!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

19. jūlijā Vijai Amosovai palika 30 gadi, taču jubileju viņa sagaida slimnīcā, prom no savām meitiņām – vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un gadu un 8 mēnešus vecās Laumiņas. Tūlīt pēc bērniņa piedzimšanas jaunajai sievietei atklāja lielu, neoperējamu kuņģa vēzi. Ārsti ieteica samierināties un nosūtīja sievieti mājās nomirt. Izraēlas mediķu prognozes ir iepriecinošas, bet ārstēšanās maksā ap 45 000 eiro. Šādas naudas jaunajai ģimenei nav, tāpēc līdzekļi Vijas terapijai tiek vākti platformā Ziedot.lv.

Negaidītais trieciens

Kad Vija gaidīja Loti, viņai sākās vemšana, kopš septītā mēneša regulāra. Mediķi mierināja: tā ir grūtniecības toksikoze. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību.

Māmiņa bija ļoti novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus.

Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, tāpēc nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika. Vija nolēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi: ļaundabīgs kuņģa audzējs.

Jauno sievieti nekavējoties ievietoja slimnīcā, kur steidzami tika sākta barošana caur sistēmu, jo šajā brīdī Vija jau varēja nomirt no bada. 28. jūnijā tika veikta operācija, kuras laikā konstatēts liels, neoperējams audzējs, kas izpleties pa visu kuņģi. Vijas organismā tika ievietota stoma, lai tādējādi nodrošinātu pārtikas uzņemšanu. Pēc divām dienām sekoja nākamā šokējošā ziņa. Ārstu konsilijs Vijai noteica simptomus mazinošu terapiju ģimenes ārsta uzraudzībā. Nekā cita!

Vijai ieteica doties mājās un samierināties ar likteņa triecienu - pavadīt pēdējās dienas kopā ar mīļajiem. Ārstēšana nav iespējama – tā viņi teica.

Jaunai sievietei ar diviem pavisam maziem bērniem tika parakstīts nāves spriedums.

Foto: No personīgā arhīva

Ārstēšana ir iespējama

Ar radu un draugu palīdzību tika meklētas ārstēšanas iespējas ārzemēs. Tika pieņemts lēmums doties uz Izraēlu - Hadassah Universitātes slimnīcas kuņģa un zarnu onkoloģijas nodaļu un veikt ķīmijterapiju, pēc tās, audzējam samazinoties, – operāciju.

Šobrīd Vija jau saņēmusi vienu ķīmijterapijas kursu.

Tā Vijai ir laime - vienu nakti viņa jau gulēja bez vemšanas. Pirmais solis ir sperts – ir ataususi cerība dzīvot!

Tomēr ārstēšanās izmaksas ģimene nespēj segt pašu spēkiem, tāpēc lūdz līdzcilvēku palīdzību. Viena ķīmijterapija ar triju dienu uzturēšanos slimnīcā izmaksā 4679 eiro, bet kopā nepieciešamas 7 ķīmijterapijas - ik pēc 2 nedēļām, par kopējo summu 32 753 eiro. Uzturēšanās izdevumi 3 mēnešu garumā izmaksā līdz 7890 eiro. Izmeklējumi un ārstu konsultācijas 4679 eiro.

Šī ir Vijas vienīgā cerība. Palīdzēsim mazajām meitiņām Laumiņai un Lotei būt kopā ar savu mammu!

Foto: No personīgā arhīva
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu