Vieš skaidrību baumās ap mazā Ivana lietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Akciju sabiedrības «Liepājas Autobusu parks» šoferis, kurš brauca reisā uz Dubeņiem un galapunktā izsēdināja Ivanu Berlandinu, nav atbrīvots no darba, kā bija izskanējis, piektdien raksta «Kurzemes Vārds».

Sociālā tīkla «Facebook» lietotājs Mihails Atamanskis pagājušās nedēļas beigās apgalvoja, ka veicis savu «neatkarīgu izmeklēšanu» un virknes citu apgalvojumu starpā rakstīja, ka 904. autobusa šoferis, kura reisā braucis Ivans, klusām atbrīvots no darba ar atpakaļejošu datumu.

«Tā ir dezinformācija,» uzsver akciju sabiedrības «Liepājas Autobusu parks» izpilddirektors Māris Ārbergs. Uzņēmumā no darba pēdējā laikā neesot atlaists neviens darbinieks, arī ne 904. autobusa šoferis saistībā ar konkrēto gadījumu. «Par jebkādām sankcijām katrā no gadījumiem «Liepājas Autobusu parks» lemj tikai un vienīgi gadījumos, kad pierādīta darbinieka vaina un ir tiesisks pamats darba attiecību pārtraukšanai,» paskaidro uzņēmuma izpilddirektors.

Savukārt saistībā ar mazā Ivana miršanas apliecībā it kā minēto datumu - 9. jūliju - tiek skaidrots, ka gadījumos, kad cilvēka nāves iemesls un laiks nav zināms, tiek ierakstīts iespējamais iemesls un aptuvenais laiks.

«Tiesu medicīnas eksperts šādos gadījumos izraksta pagaidu apliecību par nāves iestāšanās iemeslu un datumu,» skaidro Liepājas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietnieces vietas izpildītāja Dagmāra Bezļepkina. «Ja pēc tam ekspertīzes rezultātā kļūst zināmi jauni apstākļi, tiesu medicīnas eksperts izrakstīs galīgo apliecību par nāves iestāšanos.»

Jau ziņots, ka Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns otrdien tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu. Šajā lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību.

Tāpat tiek veikta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu