Smiltēns atkāpies no «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

No partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata atkāpies Edvards Smiltēns, liecina politiķa paziņojums sociālajā tīklā «Facebook».

Smiltēns arī uz laiku apturējis savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam «Vienotības» kongresā 19. augustā.

«Kā iespējamie kandidāti uz partijas priekšsēdētāja amatu šobrīd ir izskanējuši divi vārdi - mans un Solvitas Āboltiņas. Tā kā mums ir diametrāli pretējs skatījums uz partijas turpmāko attīstību, «Vienotības» frakcijai ir jāpieņem lēmums par partijas nākotni un to cilvēku, kuram viņi dod uzticību partijas turpmākai vadībai. Vienīgais ceļš «Vienotībai» ir radikālas pārmaiņas partijā. Esmu pārliecināts: lai Vienotība varētu veiksmīgi attīstīties, tai ir jābūt vienam līderim ar skaidru uzticības mandātu. Līdz ar to frakcijas lēmums būs izšķirīgs arī man. Vai nu man tiek dota uzticība partijas vadībā, vai arī atstāju partiju,» raksta Smiltēns.

Politiķis aģentūrai LETA pastāstīja, ka arī valdes sēdē, kur tika spriests par partijas nākotni, vairāki valdes locekļi aicināja veikt pārmaiņas frakcijas vadībā, kas «pavērtu pilnīgi citu attīstības perspektīvu partijā, iezīmētu radikālas pārmaiņas». Tomēr arī toreiz šis jautājums esot palicis bez virzības. Pēc šīs sēdes viens no valdes locekļiem uzrakstīja vēstuli, ka tādā gadījumā nevajagot laipot un jāiedod skaidrs mandāts Āboltiņai, lai viņa turpina vadīt partiju, piebilda Smiltēns.

Politiķis atkārtoti pauda, ka kolēģi un sabiedrība runājot par vienu un to pašu - ka «Vienotības» vienīgā iespēja atdzimt un uzbūvēt spēcīgu organizāciju ir radikālas pārmaiņas. Viņš gaida, ka frakcijā tomēr notiks balsojums par šo jautājumu.

Aizvadītajā nedēļā «Vienotības» priekšsēdētājs Andris Piebalgs paziņoja, ka nākamajā partijas kongresā vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu. Savukārt Similtēns pauda, ka būtu gatavs kandidēt uz partijas vadītāja amatu nākamajā kongresā.

Smiltēns par priekšsēdētāja amatu pērn sacentās ar pašreizējo partijas vadītāju Andri Piebalgu, tomēr kļuva par «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieku.

Smiltēns iepriekš sacīja - «Vienotībai» jāiegūst cita jauda, dinamika un jauna enerģija. «Vienotībai» ir jābūt uz Latvijas politiskās skatuves, un to pierādīja arī notikumi saistībā ar «oligarhu sarunām», uzskata Smiltēns. Viņš skaidroja, ka «oligarhu sarunās» tika iekļauts noteiktā virziena Latvijas attīstības plāns, ceļa karte, par ko vienojās Jānis Urbanovičs (S), Aivars Lembergs, Ainārs Šlesers un, iespējams, Andris Šķēle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu