«Vienotības» Saeimas frakcijas vadību pagaidām nepārvēl

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovakar notikušajā partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas sēdē vēl netika pārvēlēta frakcijas vadība.

Kā pastāstīja «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, šopēcpusdien pēc parlamenta sēdes frakcija pulcējās kopā, lai diskutētu par priekšlikumiem nodokļu jautājumos. Par amatiem šodien frakcijas sēdē diskusijas nenotika, aģentūrai LETA apliecināja vairāki deputāti.

Ābotliņa atkārtoti apliecināja, ka uz partijas vadītājas vietu gaidāmajā «Vienotības» kongresā viņa nekandidēs, kā arī apsver iespēju nekandidēt pat uz vietu partijas valdē.

Kā ziņots, līdzšinējais «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns šorīt atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam «Vienotības» kongresā 19.augustā.

Smiltēns skaidroja - nevar būt situācija, kad viņš tiek izvirzīts par partijas vadītāju un atbalsta gadījumā vada partiju, bet parlamenta frakciju vada cilvēks ar diametrāli pretējiem uzskatiem. Tāpēc politiķis mudinājis frakciju beidzot pieņemt «atklātu un godīgu lēmumu», izsakot uzticības mandātu Āboltiņai vai viņam. Pagaidām balsojums par frakcijas vadītāja maiņu nav noticis.

Smiltēns pauda neapmierinātību, ka patlaban uz partijas priekšsēdētāja amatu tiek minētas divas personas - viņš un Āboltiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu