Līdz plkst.20 Ķekavas novadā nobalsojuši 26,16% vēlētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdz plkst.20 atkārtotās pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī nobalsojuši 924 cilvēki jeb 26,16% balsstiesīgo, informēja Centrālās vēlēšanu komisija pārstāve Kristīne Bērziņa. Bērziņa informēja, ka tādējādi kopējā vēlētāju aktivitāte, ieskaitot nobalsojušos iepriekšējā balsošanā, bijusi 1747 vēlētāji jeb 49,46%.

Salīdzinot ar 3.jūnija vēlēšanām, vēlētāju aktivitāte atkārtotās balsošanas dienā ir bijusi zemāka nekā jūnijā, kad līdz plkst.20 šajā iecirknī nobalsoja 1542 jeb 43,60% vēlētāju, bet kopējā vēlētāju aktivitāte bija 62,37%.

Kā ziņots, līdz plkst.16 atkārtotās pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī bija nobalsojuši 765 cilvēki jeb 21,66% balsstiesīgo.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.7 līdz 22 Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī notiks atkārtotas vietējās pašvaldības vēlēšanas. Rīta pusē Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī bija nobalsojuši 30 cilvēki.

Trīs dienās pirms atkārtotajām vēlēšanām šajā iecirkni savu balsi par kādu no kandidātu sarakstiem atdeva jau 23,3% vēlētāju, kas ir par teju 56% vairāk nekā vasaras sākumā, liecina Ķekavas vēlēšanu iecirkņa komisijas apkopotā informācija.

Kā informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) vēlētāju aktivitāte trijās iepriekšējās balsošanas dienās šajā vēlēšanu iecirknī ir bijusi augstāka nekā tad, kad vēlēšanas notika visā Latvijā. Toreiz iespēju nobalsot iepriekš šajā iecirknī izmantoja 529 jeb 14,96 procenti vēlētāju.

Jau ziņots, ka tiesības piedalīties atkārtotajā balsošanā ir tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri šā gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās bija iekļauti 785.iecirkņa vēlētāju sarakstā. Piedaloties balsošanā, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments - pase vai personas apliecība.

CVK atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī izsludināja, jo 3.jūnija vēlēšanās iecirkņa vēlēšanu kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā vēlētāju sarakstā atstāto vēlētāju parakstu. Sešas balsis šajā pašvaldībā var ietekmēt deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu