SS.LV: «Mēs tev sprandu salauzīsim!» Sludinājumu portālam draud slēgšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Vēlreiz pamēģināsi te ielikt sludinājumu, mēs tev sprandu salauzīsim.» Šādu atbildi Rita saņēma uz jautājumu par cenām, ko uzdeva sludinājumu portāla «ss.lv» administratoram. Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) skaidro, ka par «ss.lv» desmitiem sūdzību pienāk jau pusotru gadu. Tuvākā mēneša laikā tiks izlemts, kādu sodu piespriest.

Gaidītās atbildes vietā Rita no «ss.lv» saņēma vēstuli ar rupjībām un draudiem. Īsu un konkrētu. Uz aicinājumu paskaidrot, kā iespējams, ka kliente saņēmusi šāda satura vēstuli, TVNET no «ss.lv» saņēma tikpat lakonisku atbildi bez paraksta: «Nevaram komentēt muļķības.»

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) norāda, ka šim uzņēmumam ir lielas problēmas ar cenu politiku. Komercprakse PTAC uzmanības lokā ir kopš 2016. gada augusta. 2016. gadā PTAC izskatīja vairāk nekā 40 e-pastus, kuros cilvēki sūdzējās par šo uzņēmumu.

Tomēr īpaši dramatiski sūdzību skaits pieaudzis pēdējā pusgada laikā.

PTAC apliecināja, ka mēneša laikā tiks pieņemts lēmums par sodu.

«Par negodīgas komercprakses īstenošanu draud mājas lapas slēgšana. Sods, ko varam piespriest, var sasniegt 100 000 eiro,»

skaidro PTAC. Uz jautājumu, kāpēc lēmums par «ss.lv» nav pieņemts jau agrāk, ja sūdzības par neadekvātu cenu politiku no cilvēkiem pienāk jau vairāk nekā gadu, PTAC atbildēja, ka sākumā portāls problēmas ar klientiem risināja, bet tagad situācija ir pasliktinājusies.

Jau iepriekš PTAC bija saņēmis oficiālas rakstiskas sūdzības, ka portāls dzēš klientu izvietotos sludinājumus, par kuriem ir samaksāta nauda. Sūdzības saņemtas arī par to, ka «ss.lv» neatbild uz klientu vēstulēm un telefona zvaniem, kuros patērētāji mēģina noskaidrot, kādi ir viņu sludinājumu dzēšanas iemesli.

Daudzi iemaksā depozītu, bet pēc sludinājuma bloķēšanas «ss.lv» neatdodot atlikumu.

Ja PTAC saņemtu sūdzības par rupju izturēšanos pret klientu, centrs vērtētu komercprakses turpmākās darbības iespējamību. Normatīvi nosaka, ka komersantam atbilde pēc būtības klientam jāsniedz 15 dienu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu