Aizejošā Latvijas vēstniece Krievijā: Darīju visu, lai tālāk nepasliktinātu abu valstu attiecības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdzšinējās Latvijas vēstnieces Krievijā Astras Kurmes mērķis amatā bijis darīt visu, lai abu valstu attiecības tālāk nepasliktinātos, to viņa atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma».

«Attiecības jau ir gana sliktas, starptautiskā situācija ir gana sarežģīta. Kontrasti mūsu politiskajos viedokļos ir tik radikāli [..],» teica Kurme.

Vēstniece norādīja, ka daudz laika veltījusi braukšanai pa reģioniem, lai minimizētu «televizora efektu» par ļaunajiem rietumiem.

Kurme arī minēja, ka pa brīdim parādās kāds sižets saistībā ar Latviju, bet ne tik bieži, lai radītu nopietnu fonu. «Cilvēki ir tendēti domāt par Latviju daudz labāk nekā mums kādreiz liekas,» viņa pauda.

Runājot par pierobežā notiekošām vai plānotām Krievijas militārajām mācībām, Kurme teica, ka jebkuras militārās mācības izraisa satraukumu, taču, viņasprāt, Latvijas Aizsardzības ministrija un NATO militārās struktūras ļoti labi novēro un seko līdzi situācijai. «Es domāju, ka satraukumam pamata nav. Mēs esam drošās rokās,» viņa teica.

Viņa minēja, ka starp grūtāk risināmiem jautājumiem attiecībās ar Krieviju ir visas lietas, kas saistās ar sankcijām, situāciju Ukrainas austrumos. Tāpat ir virkne smagnēju tirdzniecības jautājumu, piemēram, zivju un cementa eksports uz Krieviju. «Šie produkti pilnīgi noteikti nav saistīti ar sankcijām,» viņa teica.

Iepriekš vēstīts, ka nākamais Latvijas vēstnieks Krievijā varētu būt līdzšinējais Latvijas vēstnieks NATO, tagad Ārlietu ministrijas (ĀM) ģenerālinspektors Māris Riekstiņš, tomēr oficiāli šī informācija līdz šim nav komentēta.

Tikmēr neoficiālā informācija liecina, ka Riekstiņš nomainīs amatā pašreizējo Latvijas vēstnieci Krievijā Kurmi, kura turpmāk darbosies Apvienotajos Arābu Emirātos. Iepriekš par šādām iespējamām izmaiņām ziņoja Latvijas Televīzija.

Kurme darboties vēstnieces amatā Krievija sāka 2013.gada nogalē, līdz ar to esot pienācis laiks vēstnieku rotācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu