Remontu dēļ Rīgas centrā gājēji spiesti pārvietoties pa braucamo daļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas ielās šovasar notiek remonti. Tie tiek veikti arī Elizabetes ielā, iedzīvotājiem tas sagādā neērtības. Kā novēroja TVNET, gājēji darbu dēļ spiesti vietām pārvietoties pa ceļa braucamo daļu, jo ietves abās ielas pusēs tiek remontētas.

Foto: TVNET

Tāpat neērtības tiek sagādātas iedzīvotājiem, kuri ielās devušies ar bērnu ratiņiem.

Foto: TVNET

Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas ielu remontētājus sodīs par neatbilstošu satiksmes organizēšanu darbu laikā, ja konstatēs šādus pārkāpumus.

Būvuzņēmējiem var piespriest naudas sodu 700 eiro apmērā.

Sociālajos tīklos ir ievietoti video, kuros redzams, ka ceļu remontētāji Rīgā daudzviet nav parūpējušies par satiksmes dalībnieku, īpaši gājēju, drošību. Kā atzīmē «Facebook» lapa «Pilsēta cilvēkiem», daudzviet Rīgā šobrīd notiek ceļu remonts, taču šo darbu organizācija vairākos objektos pārkāpj Ministru kabineta «Noteikumus par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem», jo daudzviet nav izveidotas atbilstošas satiksmes organizēšanas shēmas.

Neizpratni par to, kā pārvietoties Rīgas iedzīvotājiem, pauduši arī vairāki sociālā tīkla «Twitter» lietotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu