Vienas dienas laikā Rīgas peldvietās nomaldījušies septiņi bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas peldvietās vakardienas laikā nomaldījušies septiņi bērni, informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

Visi bērni laicīgi atrasti un nodoti vecāku aprūpē.

Glābēji saņēma zvanu no sievietes, kuras dēls bija pazudis pludmalē, ar kvadraciklu apsekojot teritoriju bērns tika atrasts nepilnu simts metru attālumā no glābšanas stacijas.

Nepilnu stundu vēlāk pie glābējiem vērsās vēl viena māte, kuras četrus gadus vecā meita arī bija nomaldījusies, arī viņa tika atrasta nepilnu simts metru attālumā no glābšanas stacijas.

Uzreiz pēc tam, kāda cita sieviete ziņoja glābējiem, ka viņas bērni - 8 un 15 gadus veci zēni, ir pazuduši. Glābēji apsekojot teritoriju atrada viņus spēlējamies jūras viļņos. Viņi glābējiem skaidroja, ka spēlējoties par jūru nebija pamanījuši cik tālu aizgājuši no savas atpūtas vietas. Glābēji bērniem atgādināja pamata drošības noteikumus pie ūdenstilpnēm.

Nedaudz vēlāk pie glābējiem vērsās sieviete, kuras septiņus gadus vecā meita pazudusi, aptuveni 200 metru attālumā no stacijas, glābēji nekavējoties apsekoja teritoriju un atrada meiteni, kura skaidroja, ka bija aizgājusi līdz jūrai, bet kad atgriezās savā atpūtas vietā vairs nespēja atrast māti.

Tikko kā glābēji bija atraduši septiņus gadus veco meiteni, viņi atkal saņēma izsaukumu, šoreiz māte bija redzējusi, kā viņas dēls paiet zem ūdens, bet nav redzējusi viņu iznākam. Uzreiz tika apsekota teritorija un zēns atrasts netālu no savas atpūtas vietas spēlējamies viļņos. Glābējiem zēns skaidroja, ka spēlējoties jūrā nebija pamanījis cik tālu aizgājis.

Visi šie gadījumi norisinājās Vecāķu pludmalē.

Turpretim Vakarbuļļos dienas vidū pie glābējiem vērsās kāds piecus gadus vecs zēns, kurš bija pazaudējis savu mammu. Izmantojot skaļruni māte ātri tika atrasta.

Visos gadījumos ar vecākiem veiktas pārrunas par drošību ūdens tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu