Rosinās sasaukt ārkārtas sēdi par «haosu» remontdarbu organizēšanā Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes (RD) deputāts Vilnis Ķirsis (V) rosinās sasaukt ārkārtas RD Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi saistībā ar haosu remontdarbu organizēšanā Rīgā.

Ķirsis aģentūrai LETA norādīja, ka arī šovasar remontdarbi Rīgas centrā notiek «pēc labākajiem Kr.Barona ielas remonta paraugiem, kur valda neprofesionalitāte un haoss».

Viņš pārliecināts, ka RD un Satiksmes departamentam kā pasūtītājam un uzraugam ir jāseko, kā tiek veikti ceļu remontdarbi. Ķirsis uzskata, ka būvnieki neievēro normatīvajos aktos noteiktās prasības par satiksmes organizēšanu remontdarbu laikā. «Gājēji īsti nesaprot, kā pārvietoties - vienā pusē ir aizlieguma zīmē, bet otrā - uzrakta ietve,» norādīja deputāts.

Politiķis sacīja, ka ārkārtas sēdē viņš vēlas gūt atbildes par to, ko Satiksmes departaments plāno darīt, lai šāda situācija neturpinātos ne tagad, ne arī nākamajos gados.

Kā ziņots, RD Satiksmes departaments Rīgas ielu remontdarbu veicējiem piemēros sodus par neatbilstošu satiksmes organizēšanu darbu laikā, ja konstatēs šādus pārkāpumus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja departamentā, būvuzņēmējiem var piemērot naudas sodu 700 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu