«Vienotība» pagaidām nelems par Saeimas frakcijas vadības maiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

«Vienotības» Saeimas frakcija pagaidām nelems par frakcijas vadības maiņu.

Partijas valde šodien diskutēja par gaidāmo kongresu un par Edvarda Smiltēna lēmumu atkāpties no «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata.

Smiltēns aģentūrai LETA iepriekš skaidroja - nevar būt situācija, kad viņš tiek izvirzīts par partijas vadītāju un atbalsta gadījumā vada partiju, bet parlamenta frakciju vada cilvēks ar diametrāli pretējiem uzskatiem. Tāpēc politiķis mudinājis frakciju beidzot pieņemt «atklātu un godīgu lēmumu», izsakot uzticības mandātu frakcijas vadītājai Solvitai Āboltiņai vai viņam.

Valde izrunāja šo jautājumu, taču nekādi lēmumi neesot pieņemti. Smiltēns aģentūrai LETA sacīja, ka diskusija turpināsies, tāpēc rīt frakcijas sēdē balsojumu viņš nerosinās.

Arī «Vienotības» vadītājs Andris Piebalgs aģentūrai LETA apliecināja, ka lēmumi nav pieņemti, bet valde iepazinās ar Smiltēna lēmumu un motivāciju. Taujāts, vai, viņaprāt, būtu jāmaina «Vienotības» frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, Piebalgs sacīja, ka būtu rosinājis šo jautājumu, ja uzskatītu to par nepieciešamu soli.

Savukārt Āboltiņa teica, ka šodien valdē balsojumu attiecībā uz frakcijas vadību nebija, un diskutēts tika arī par kongresa jautājumiem.

Kā ziņots, līdzšinējais «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Smiltēns 21.jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam «Vienotības» kongresā 19.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu