Āboltiņa: «Vienotībai» jaunas partijas jāuztver kā iespējamie sadarbības partneri, nevis konkurenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotībai» jaunie politiskie spēki jāuztver kā iespējamie sadarbības partneri, nevis konkurenti, ko nopelt, uzskata «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Jaundibināto politisko kustību «Par» politiķe vērtē kā «nopietnu pieteikumu», kurā ir daudz dažādu pieredzējušu un zinošu cilvēku. Šīm zināšanām un pieredzei jākalpo sabiedrības interesēm, piebilda Āboltiņa. Viņa arī teica, ka no šiem cilvēkiem ir atkarīgs, vai kustība pārtaps par nopietnu politisko spēku.

Taujāta, vai uztver šo kustību un topošo partiju par «Vienotības» konkurentiem, Āboltiņa sacīja, ka šādas jaunas partijas vispirms būtu jāuztver kā sadarbības partneri, nevis konkurenti, kurus nopelt.

Jau ziņots, ka jaunajā politiskajā kustībā «Par», kurā apvienojušies pieci no partijas «Vienotība» aizgājušie Saeimas deputāti, iesaistīsies arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis, mācītājs Juris Cālītis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Pavļuts gan tika atzinis, ka ne visi manifesta parakstītāji būs arī starp partijas dibinātājiem, ko jau ir apliecinājuši abi zinātnieki, sakot, ka starp partijas dibinātājiem viņu vārdu nebūšot. Arī Cālītis aģentūrai LETA sacīja, ka parakstījis memorandu, atbalstot tajā paustās vērtības, taču ar to viņa dalība kustībā arī aprobežosies - viņš neplāno stāties partijā, ne arī piedalīties nākamajā gadā gaidāmajās vēlēšanās.

Trešdien tika parakstīts jaunās kustības manifests. Kustībai pagaidām pievienojušies 48 cilvēki, starp viņiem arī visi pieci no «Vienotības» aizgājušie politiķi - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis.

Tāpat kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva, uzņēmējs, «Innocent Coffee Masters» un «Innocent Pro» īpašnieks Mārtiņš Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais «Sabiedrības par atklātību «Delna«» vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra «Providus» dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Jaunā politiskā kustība savā manifestā uzsver cilvēka brīvību, tiesiskumu un «slaidu publisko pārvaldi», kā arī citas vērtības.

Jaunās partijas dibināšanas kongress plānots 26.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu