Latvijā viesosies Ukrainas kritušo karavīru bērni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

No 31. jūlija līdz 5. augustam Jaunsardzes un informācijas centrs un Nacionālie bruņotie spēki Instruktoru skolā Cēsīs uzņems viesos 25 Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes kritušo karavīru bērnus, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Jau ceturto gadu turpinās sadarbība Latvijas un Ukrainas aizsardzības nozares darbinieku vidū, sniedzot atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajām Ukrainas militārpersonām un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus uzsākot skolas gaitas un dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību. Šogad tās nogādātas tieši kauju rajonā Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Lai sniegtu papildu atbalstu sūtījumiem, ievainoto karavīru ārstēšanai un rehabilitācijai, jūlija pēdējā dienā Latvijā ieradīsies 25 kritušo militārpersonu bērni, kuri uzaicināti nedēļu pavadīt Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā Cēsīs, lai atpūstos, kā arī iepazītos ar jaunsargiem. Viesošanās laikā paredzētas kopīgas ekskursijās uz Cēsu pili un zooloģisko dārzu Rakšos, Dabas muzeja apmeklējums un Vecrīgas apskate, atpūta Jūrmalā, atrakcijas Ozolkalnā, piedzīvojumi, braucot ar laivām, pavadot nakti teltīs mežā un sacenšoties savā starpā dažādos sporta veidos.

Atbalstu braucienam bērni saņems arī ceļā uz Latviju, nakšņojot karaspēka daļā Polijā, bet Cēsīs Ukrainas viesus apciemos aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Jaunsardzes un informācijas centra vadība, Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

Lai sagatavotos bērnu uzņemšanai, Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns no 26. līdz 30. jūnijam bija devies vizītē uz Ukrainu, kur tikās ar Ukrainas militāro organizāciju vadītājiem. Vienlaikus Doņeckas apgabalā tiks nogādāta kārtējā palīdzības krava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu