Ienākumi no kāda nodokļa varētu tikt atvēlēti VKKF

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējumu varētu piesaistīt kādam nodoklim, ceturtdien Saeimas sēdē atzina Kultūras ministrijas (KM) parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Ceturtdien, Saeimā izskatot jautājumu par akcīzes nodokļa palielinājumu, tika noraidīts deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) priekšlikums ienākumus no alkohola un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa novirzīt VKKF.

Cilinskis informēja, ka patlaban tiek gatavots konceptuāls ziņojums par VKKF attīstību, paredzot piesaistīt fondam noteikta veida nodokļa ieņēmumus. Pēc viņa teiktā, ziņojumu plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā, kas varētu lemt par kādu no kultūras darbiniekiem pieņemamiem risinājumiem.

«Patlaban VKKF finansējuma apjoms ir mazāks nekā kaimiņvalstīs, tāpēc ir jādomā par VKKF finansējuma stabilu pieaugumu,» uzsvēra KM parlamentārais sekretārs.

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) aicināja neatbalstīt «No sirds Latvijai» priekšlikumu par akcīzes nodokļa novirzīšanu VKKF finansējuma nodrošināšanai, tajā pašā laikā deputāts atzina, ka šis jautājums varētu tikt aktualizēts nākamā gada budžeta izstrādes gaitā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu