Partija «Progresīvie» sākusi akciju «Nosūti vēstuli ģenerālprokuroram!»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «Progresīvie» sākusi akciju «Nosūti vēstuli ģenerālprokuroram!», kurā aicina Ēriku Kalnmeieru atkāpties no ģenerālprokurora amata, informēja partijas valdes locekle Antoņina Ņenaševa.

Pēc partijas pārstāvju domām, ģenerālprokurors Kalnmeiers nav spējis izvērtēt savu un citu atbildību par «oligarhu lietas» izbeigšanu, prokuroru nespēju noklausīties visas sarunas un nespēju izmantot proaktīvas izmeklēšanas metodes sarunās minēto lietu pierādīšanā.

Partija arī uzskata, ka pašlaik ģenerālprokurora rīcība neliecina par ieinteresētību taisnīguma uzvarā.

«Progresīvie» uzsākuši elektronisku parakstu vākšanu vēstulei ģenerālprokuroram ar lūgumu atkāpties no amata. Elektroniskā parakstu vākšana notiek interneta vietnē «www.progresivie.lv».

Kā ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu