«Tineo» tiesā prasa piedzīt € 1,3 miljonus no «Ergo Insurance» Zolitūdes traģēdijas lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sabrukušā veikala Zolitūdē īpašniece SIA «Tineo» vērsusies Vidzemes priekšpilsētas tiesā ar prasību par 1,3 miljonu eiro apdrošināšanas atlīdzības piedzīšanu no «Ergo Insurance SE», informēja Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

2012.gadā «Tineo» iegādājās ēku Priedaines ielā, no nekustamā īpašuma attīstītāja SIA «Homburg Zolitude», kuru vēlāk izīrēja «Maxima» vajadzībām. «Tineo» ir vairākkārt norādījusi, ka ēkas iegādāšanās brīdī nekas nav liecinājis par būvkonstrukciju bojājumiem.

Tā paša gada 25.septembrī «Tineo» noslēdza apdrošināšanas līgumu ar «Ergo Insurance» par visu būvniecības risku polisi, kura bija spēkā arī Zolitūdes traģēdijas dienā.

Kā aģentūrai LETA norādīja «Ergo Insurance» pārstāvis Ivars Vismanis, valsts veiktajās ekspertīzēs krimināllietas ietvaros noskaidrots, ka projektēšanas kļūda bijis galvenais negadījuma cēlonis īpašuma sabrukšanai, un to savā paziņojumā medijiem norāda un atzīst arī «Tineo». Taču noslēgtajā apdrošināšanas līgumā papildu citiem nosacījumiem nebija iegādāts segums, kas paredz zaudējumu atlīdzināšanu projektēšanas laikā pieļauto kļūdu dēļ, skaidroja Vismanis.

Tikmēr «Tineo» pārstāve Dace Silava-Tomsone paziņojumā medijiem norāda, ka firma ir gatava risināt šo jautājumu arī ārpus tiesas, taču tam ir nepieciešamas konstruktīvas sarunas. Pašlaik «Tineo» neredz citu variantu, kā risināt šo jautājumu ar tiesvedības palīdzību

Jau vēstīts, ka šī nav pirmā tiesas prāva abu firmu starpā. Lietuvas mazumtirdzniecības veikalu operatora «Maxima Grupe» meitasuzņēmums Latvijā «Maxima Latvija» kopā ar «Tineo» vērsies tiesā Viļņā pret apdrošinātāju «Ergo Insurance», lai panāktu 5,34 miljonu eiro apdrošināšanas kompensācijas izmaksu.

«Maxima» iepriekš informēja, ka kompānija vērsusies tiesā Viļņā saistībā ar «Ergo» lēmumu neizmaksāt kompensāciju pēc tam, kad 2013.gada novembrī sagruva veikals Rīgā.

«Kompānijas nolēma vērsties tiesā saistībā ar to, ka apdrošināšanas kompānija atkāpās no savām saistībām un nekompensēja zaudējumus pēc tam, kad «Maxima Latvija» un «Tineo» īpašums saistībā ar trešo pušu kļūdām projektēšanā un būvniecībā tika bojāts traģiskajā incidentā Rīgā 2013.gada novembrī. Īpašums bija apdrošināts Lietuvā «Ergo Insurance»,» informēja «Maxima Grupe».

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka «Maxima Latvija» informēja «Ergo Insurance» par notikušo jau 2013.gadā, iesniedza apdrošināšanas kompensācijas pieprasījumu, tomēr kompensāciju tā arī nesaņēma.

Jau vēstīts, ka, sabrūkot veikalam Zolitūdē, 2013.gada 21.novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Desmitiem cilvēku tika ievainoti.

Prokuratūra Latvijā par «Maxima» sabrukšanā cietušajiem atzinusi 263 personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu