Konkursā meklē Veselības inspekcijas vadītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Veselības inspekcijas (VI) vadītāja amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Kā teikts ziņojumā, tiek piedāvāts darbs mērķtiecīgam un uz sadarbību vērstam vadītājam veselības ministra pakļautībā esošā iestādē.

No pretendentiem tiek prasīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds vadības zinībās, sabiedrības vadībā vai veselības aprūpē, kā arī ne mazāk kā triju gadu darba pieredze vadošā amatā.

Tāpat pretendentam jābūt zināšanām par normatīvajiem aktiem, to piemērošanu veselības aprūpes un zāļu uzraudzības jomā, kā arī par VI darbības jomu, valsts pārvaldes uzbūvi un darbības principiem, tostarp budžeta plānošanu. Tāpat, lai ieņemtu amatu, nepieciešamas angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī, kā arī labas komunikācijas un sadarbības prasmes.

VI vadītājam tiek piedāvāta mēnešalga līdz 2353 eiro.

Pretendenti pieteikties konkursam var līdz 16.augustam, personīgi vai elektroniski iesniedzot nepieciešamos dokumentus.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija (VM) nolēma rotēt līdzšinējo VI vadītāju Aiju Mežsargu uz zemāku amatu iestādē, no kuras vadītājas amata viņa jau iepriekš tika aizrotēta. Šoreiz viņai tika piedāvāts ieņemt Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) direktora vietnieces amatu. Rotācija piedāvāta arī Mežsargas vietniecei Šicai, kura pauda, ka šo lēmumu uzskata par neizvērtētu, turklāt viņai neesot jaunajam amatam - Valsts sporta medicīnas centra direktora vietnieka fiziskās veselības aprūpes jautājumos - nepieciešamā izglītība veselības aprūpē.

Tiesībsargs Juris Jansons sācis pārbaudes lietu par Mežsargas pārcelšanu Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieces amatā.

Abas bijušās VI darbinieces saskaņā ar VM rīkojumu darbu jaunajos amatos sāka 2.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu