Čakša nākamnedēļ dosies iepriekš ārstu streika dēļ atceltajā atvaļinājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Nākamnedēļ, no 31.jūlija līdz 4.augustam, veselības ministre Anda Čakša dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Čakšas atvaļinājumā laikā par pienākumu izpildītāju iecelts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Kā ziņots, izvērtējot esošo situāciju un steidzami risināmos jautājumus veselības nozarē, tostarp ģimenes ārstu streiku, Čakša atcēla savu iepriekš plānoto atvaļinājumu no 11.jūlija līdz 21.jūlijam.

Pagājušajā nedēļā ministre paziņoja, ka primārās aprūpes pieejamība valstī ir atjaunojusies, un ģimenes ārsta praksē vidēji tiek uzņemti apmēram 19 pacienti.

Vienlaikus ministre iepriekš informējusi, ka darba grupa, kas risinās dažādus primārās aprūpes problēmjautājumus, savu darbu varētu sākt jau pēc nedēļas. Tieši šī darba grupa ir nākamais solis primārās aprūpes problēmjautājumu, tostarp finansēšanas modeļa, kapitācijas naudas, kvalitātes, kā arī darba organizācijas jautājumu, risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu