Vējonis aicina Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību komisijas vadītājas amatam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt, vai parlamentārā izmeklēšanas komisija saistībā ar tā dēvētajām «oligarhu sarunām» Ingunas Sudrabas vadībā spēs izpildīt dotos uzdevumus un stiprinās uzticēšanos valsts varai, portāls TVNET uzzināja prezidenta kancelejā.

Vējonis piektdien, 28. jūlijā, Rīgas pilī tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci. Tikšanās laikā Valsts prezidents aicināja Saeimu izvērtēt, vai parlamentārās izmeklēšanas komisija saistībā ar viesnīcā Rīdzene notikušajām sarunām Ingunas Sudrabas vadībā spēs izpildīt Saeimas dotos uzdevumus, stiprinās sabiedrības uzticēšanos valsts varai un tiesiskumam.

Valsts prezidents arī informēja, ka šodien Saeimas frakciju vadītājiem ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam.

«Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam, « uzsver Vējonis.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien apstiprināja «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu, un tajā darbosies Andrejs Judins, Mārtiņš Šics (LRA), Igors Pimenovs (S), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Sudraba un Ainārs Mežulis (ZZS).

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās oligarhu sarunās, nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Vēlāk Sudraba tika ievēlēta par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju. Viņu šajā amatā atbalstīja arī LRA deputāts Mārtiņš Šics. Uz šo amatu kandidēja arī Judins. Viņu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - kopumā četri parlamentārieši.

Šica lēmums atbalstīt Sudrabu bija arī viens no iemesliem, lai politiķis Mārtiņš Bondars atstātu LRA vadītāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu