NA cer, ka politiķi ieklausīsies Vējoņa aicinājumā izvērtēt Sudrabas atbilstību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš cer, ka politiķi ieklausīsies Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa aicinājumā Saeimai izvērtēt Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atbilstību parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam.

Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka ir gandarīts par Valsts prezidenta aicinājumu un pauda cerību, ka arī pārējie politiķi tajā ieklausīsies. «Mēs ļoti ceram, ka tuvākajā parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē Sudraba tiks nomainīta pret kādu citu vadītāju,» piebilda nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs.

Viņaprāt, balsojums par «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju un pats sākums, kad «No sirds Latvijai» deleģēja Sudrabu, kura ir minēta «oligarhu sarunās», rada sabiedrībai neizprati, kas šajā gadījumā ir pilnīgi pamatota, tāpēc arī apvienība reaģējusi uz šo situāciju.

Jau ziņots, ka Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atbilstību «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), Valsts prezidents aicināja Saeimu izvērtēt, vai parlamentārās izmeklēšanas komisija, saistībā ar viesnīcā «Rīdzene» notikušajām sarunām, Sudrabas vadībā spēs izpildīt Saeimas dotos uzdevumus, stiprinās sabiedrības uzticēšanos valsts varai un tiesiskumam.

Vējonis arī informēja, ka šodien Saeimas frakciju vadītājiem ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam.

«Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam,» uzsver Vējonis.

Iepriekš vēstīts, ka par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju vakar tika ievēlēta Sudraba. Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu