Ķīlis: Es esmu anarhists, es nepiedalos partijās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nav iesaistījies jaunajā sabiedriski politiskajā kustībā «Par», kur apvienojušies pieci no partijas «Vienotība» aizgājušie Saeimas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis, jo partijās nepiedalās.

«Es esmu anarhists, es nepiedalos partijās; atteikšanās nav saistīta ar tās ideoloģiskajiem uzstādījumiem,» pauda bijušais ministrs. Viņš arī atgādināja, ka nebija Reformu partijas biedrs.

Jau ziņots, ka jaunajā sabiedriski politiskajā kustībā «Par» apvienojušies pieci no partijas «Vienotība» aizgājušie Saeimas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis. Tajā iesaistīsies arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Tāpat kustībā darbosies Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva, uzņēmējs, «Innocent Coffee Masters» un «Innocent Pro» īpašnieks Mārtiņš Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais «Sabiedrības par atklātību «Delna»» vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra «Providus» dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Trešdien tika parakstīts jaunās kustības manifests, kurā kustība uzsver cilvēka brīvību, tiesiskumu un «slaidu publisko pārvaldi», kā arī citas vērtības.

Jaunās partijas dibināšanas kongress plānots 26.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu