Vīrietis Ziepniekkalnā uzmācas sievietēm; baumas par maniaku nav pamatotas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Ziepniekkalna sievietes baidās vakarā vienatnē atgriezties mājās. Sociālo tīklu lietotājas dalās ar informāciju par savādu vīrieti, kas izseko un uzmācas vientuļām gājējām, piedraud ar nazi un piedāvā nodarboties ar seksu. Baidoties, ka izsekotājs varētu būt maniaks, trīs sievietes vērsušās pēc palīdzības policijā. Kārtības sargi notvēra 25 gadus veco vīrieti, bet, ņemot vērā, ka viņa nodarījumā nav nozieguma pazīmju, «veica preventīvas pārrunas» un palaida mājās.

Facebook sievietes dalās ar biedējošiem stāstiem, ko piedzīvojušas, saskaroties ar tievo maza auguma vīrieti. Vismaz vienai sievietei viņš piedāvājis nodarboties ar seksu, citām uzgrūdies, aizšķērsojis ceļu, vairākkārt sekojis. No emocionālas vardarbības cietušas desmitiem sieviešu.

Neliela auguma vīrietis slapstoties pa krūmiem, klīstot pa mežainiem apvidiem un nomaļiem parkiem. Viņš runājot krieviski. Uzvedība esot dīvaina, skatiens arī uzdzen tirpas.

«Mūsu rajonā klīst kāda ļoti dīvaina persona, kas pārbiedējusi man pazīstamo lokā vien vien četras sievietes,» Facebook raksta Ziepniekkalna iedzīvotāja Zane. Viņa apraksta potenciāli bīstamo un dīvaino personu, ka tas ir kalsns neliela auguma vīrietis ar cirtainiem matiem un bārdu. Viņš nēsā bikses, kas sniedzas nedaudz pāri ceļgaliem, kedas un mugursomu.

«Viss sākās ar to, ka vēlā vakara stundā pēc 23.00 devos ikvakara pastaigā ar suni,» stāstu iesāk sieviete. Viņa pastaigājās pa parku un austiņās klausījās mūziku, apkārt nebija neviena cilvēka. Pie kāpņu telpas viņas priekšā negaidīti uzradās vīrietis, kas straujā solī tuvojās. Sieviete pierāva sev klāt suni. Vīrietis nedaudz iztrūkās, tomēr strauji pagāja garām sievietei, ar plecu aizķerot viņu. Pēc tam viņš uzvedās dīvaini – vairākas reizes atskatījās.

Drīz vien jaunā sieviete saņēma ziņu no mammas: «Tūlīt dodies mājās!»

Izrādījās, ka arī viņai sekotājs bija minis uz pēdām un nozudis tikai tad, kad sieviete atrāvusi mājas vārtiņus, aiz kuriem pagalmā bijis viņas dzīvesbiedrs. Zanes tēvs viņam stingri «vīru valodā» pateicis, kas notiks, ja viņš turpinās šādi uzvesties.

Vīrietis izsekojis pat Zanes vecmāmiņu un uzgrūdies viņai no mugurpuses.

Arī Zanes draudzenei uzglūnējis vīrietis, tikai šoreiz savās darbībās «gājis tālāk».

Viņš nelaidis meiteni mājās, aizšķērsojot ceļu. Kabatā viņš turējis nazi.

Vēlāk Zane biedējošo tipu sastapusi vairākkārt – Bērzupes, Valdeķu, Vadakstes un Irbenes ielu rajonā.

Cita sieviete raksta, ka dīvainis nekaunīgi pētījis viņu brīdī, kad viņa sēdējusi pie ieejas durvīm kāpņu telpā. Vēl kādai apgrābstījis stilbus un sēžamvietu.

«Netālu no Mola vienai meitenei esot piegājis, iegrābies dibenā un aizgājis. Tad atgriezies, izvilcis nazi un piedraudējis, lai nebļauj.»

Valsts policijā vērsās trīs Ziepniekkalna iedzīvotājas, kas bija cietušas no vīrieša uzmācības. Viņas minēja, ka baidās iziet no mājām, jo apkārt klīst neadekvāts vīrietis, kas uzmācas ar nepiedienīgiem piedāvājumiem.

Kad Rīgas pašvaldības policija notvēra dīvaini un nogādāja Valsts policijā (VP), viņš argumentēti nespēja izskaidrot savu rīcību.

«Vīrietis nebija agresīvs, un nekas neliecināja, ka viņš varētu būt garīgi nelīdzsvarots,»

skaidro VP sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Gžibovska. Ņemot vērā, ka viņš nav iepriekš sodīts un nodarījumā nav nozieguma pazīmju, viņš tika palaists mājās. Gžibovska aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un, sakaroties ar neadekvātu un biedējošu vīrieša uzvedību, ziņot policija, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu