Brigmanis: Ja Sudraba nesaņemtu attiecīgo pielaidi, izmeklēšanu varētu vadīt deputāts Jansons

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ja «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) nesaņemtu nepieciešamo pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, vai cita līmeņa ierobežotas pieejamības informāciju, tad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) būtu gatava komisijas priekšsēdētāja amatā atbalstīt Ritvaru Jansonu (VL-TB/LNNK).

Tas gan būtu atkarīgs arī no paša Jansona un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK izšķiršanās par viņa kandidatūras izvirzīšanu, akcentēja Brigmanis.

ZZS gan šajā jautājumā «nekur nesteigsies», jo vispirms gaidīs tiesībsargājošo institūciju atzinumu par nepieciešamo pielaižu piešķiršanu vai nepiešķiršanu attiecībā uz visiem komisijas deputātiem, tajā skaitā Sudrabu.

ZZS ir vērsusies tiesībsargājošajās institūcijās, lūdzot piešķirt nepieciešamo pielaidi tās pārstāvim komisijā Aināram Mežulim (ZZS).

Reizē Brigmanis arī piebilda, ka sarunās ar vēlētājiem noskaidrojis, ka lielu daļu iedzīvotāju šī tēma «absolūti neinteresē», jo viņiem primāri ir citi jautājumi, piemēram, ekonomiskie.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību «Rīdzenes sarunu» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā. «Oligarhu sarunās» tikusi pieminēta arī Sudraba.

«Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādā arī Mārtiņš Šics (LRA), Andrejs Judins (V), Igors Pimenovs (S), Jansons un Mežulis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu