Izveidota komisija, lai noskaidrotu tramvaja jumta aizdegšanas iemeslus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» izveidojusi tehniskās izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu zemās grīdas tramvaja jumta aizdegšanas iemeslus, sacīja «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis.

«Degšanas apvidus bija visai neliels. Šis ir netipisks gadījums, jo savā pieredzē tramvaja degšanu ar atklātu liesmu neesmu novērojis. Varbūt notika kaut kas saistībā ar elektrību, bet tās ir tikai spekulācijas,» teica Zaķis, uzsverot, ka komisija trīs līdz četru dienu laikā varētu izskaidrot tramvaja jumta aizdegšanās iemeslus.

Taujāts par tramvajam nepieciešamajiem remontdarbiem, Zaķis skaidroja, ka «Rīgas satiksmes» transportlīdzekļi tiek apdrošināti pret dažādiem gadījumiem, taču par remontdarbu apmaksu varēšot spriest vien pēc komisijas secinājumiem.

Viņš arī norādīja, ka zemās grīdas tramvaji aktīvu pasažieru pārvadāšanu uzsāka jau 2010.gadā un ražotāja garantija tiem jau ir sen beigusies. «Tāpēc mēs arī paši tos remontējam savā apkopes sistēmā. Tam resursu ir pietiekami,» sacīja Zaķis.

Kā ziņots, 29.jūlijā Rīgā, Bebru ielas un Anniņmuižas bulvāra krustojuma rajonā, notika aizdegšanās uz 1.maršruta jaunā tramvaja jumta. Neviens cilvēks nav cietis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka plkst.17.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Bebra ielu Rīgā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg tramvajs 0,5 kvadrātmetru platībā. Plkst.18.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Negadījumā neviens cilvēks nav cietis, taču tramvajs nav varējis turpināt ceļu, tādēļ tika nogādāts galapunktā Imantā. Pēcāk tas tika pārvests uz depo, lai noskaidrotu precīzus uzliesmojuma iemeslus.

Imantas apkaimē degušā tramvaja apstākļu noskaidrošanai izveidota tehniskās izmeklēšanas komisija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu