Bergmanis no ASV kongresmeņiem saņem apstiprinājumu NATO līguma 5.panta nozīmīgumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) otrdien, tiekoties ar ASV kongresmeņu delegāciju, saņēma apstiprinājumu NATO līguma 5.panta nozīmīgumam, pastāstīja Bergmanis.

Kongresmeņi kontekstā ar šonedēļ notikušo ASV viceprezidenta Maika Pensa vizīti Tallinā, Bergmanim vēlreiz apstiprinājuši NATO līguma 5.panta nozīmi un iedrošinājuši, ka šis pants netiek pārskatīts.

Bergmanis norādīja, ka ASV palīdzība Latvijas un Baltijas kopīgai stiprināšanai ir ļoti nozīmīga un atgādināja, ka ASV iegulda nopietnu finansējumu Ādažu poligona un Lielvārdes bāzes attīstībā. ASV finansējuma Latvijas aizsardzībā mērāms miljoniem eiro apmērā.

Amatpersonas arī pārrunājušas drošības situāciju par rudenī gaidāmajām Krievijas militārajām mācībām «Zapad 2017».

Bergmanis pauda gandarījumu, ka Krievijas militāro mācību «Zapad 2017» laikā rudenī ASV nosūtīs uz Baltijas valstīm papildu karavīrus.

Delegācijas sastāvā vizītē Latvijā ieradās Bruņoto spēku gatavības apakškomitejas pārstāvji Kreigs Koljērs un Braiens Garets, kā arī Kongresa pārstāvji - Džekija Valorski, Džons Garamendi, Pols Kuks un Madeleine Bordallo - , kuri darbojas Budžeta, Infrastruktūras, Bruņoto spēku, Starptautisko attiecību, Enerģētikas un dabas resursu komitejās.

Delegācijas vadītājs - senators Džo Vilsons - pārstāv Starptautisko attiecību, Izglītības un Bruņoto spēku komiteju.

Bruņoto spēku komiteja pārrauga Pentagona uzdevumu īstenošanu, militāro darbību veikšanu, ASV Aizsardzības departamentu aģentūras, to budžetu un politiku.

Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. No 2014. gada ASV bruņotie spēki rotācijas kārtībā uzturas Baltijas valstīs, tādējādi apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu