Ventspilī patēvs, iespējams, izmantojis 13 gadus vecu zēnu ar īpašām vajadzībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) ievietots 13 gadus vecs zēns, kuru, iespējams, seksuāli izmantojis viņa audžutēvs, vēsta portāls «lsm.lv».

Bērnam slimnīcā veiktas nepieciešamās operācijas, bet patēvs ir apcietināts.

Ventspils bāriņtiesā norāda, ka zēna ir bērns ar īpašām vajadzībām, bet viņa mamma - kurlmēma sieviete, kura, iespējams, zinājusi par vardarbību un cietusi no tās pati, taču nav ziņojusi.

Bērns no vardarbības, visticamāk, cietis jūnijā un jūlijā, kad atradies vasaras brīvlaikā Ventspilī pie mammas un viņas dzīvesbiedra

«Pirmā informācija tika saņemta sociālajā dienestā no dakteres psihiatra, principā no ārstniecības iestādes, neminēsim no kāda, par to, ka pie viņas ir atvests puisītis, kuram ir pazīmes, ka viņš varētu būt cietis no vardarbības. Krīžu centrā dakteris apskatīja pārējos miesas bojājumus, un [puisi] ievietoja slimnīcā, kur tika veiktas operācijas, kādas bija nepieciešamas, un medicīniskās manipulācijas,» stāstīja Ventspils bāriņtiesas priekšsēdētāja Zaiga Rudņicka. Viņa piebilda, ka ir aizdomas arī par seksuālo vardarbību.

BKUS Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka bērns atrodas pie viņiem, taču no jebkādiem komentāriem atturas.

Bāriņtiesā atzīst, ka tai ir tikai pamata informācija par notikušo, jo arī mediķi un tiesībsargājošās iestādes ne visu izpauž. «Jāteic, ka mums mati diezgan ceļas stāvus no tā, kas tam bērnam ir bijis jāizcieš,» atzina Rudņicka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu