Novērsta lielākā daļa elektrotīkla bojājumu; elektroapgāde traucēta aptuveni 2000 ST klientu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

AS «Sadales tīkls» ir novērsusi lielāko daļu no elektrotīkla bojājumiem, kurus šorīt izraisīja pērkona negaiss, pavēstīja uzņēmumā.

Patlaban norit darbs pie tehniski sarežģītākajiem elektrotīkla bojājumiem - vietās, kur vairākos posmos ir sarauti elektrolīniju vadi, bojāti un nogāzti elektrolīniju balsti, elektrolīniju vados iegāzti koki vai mežainos un purvainos apvidos, kur elektrotīklam ir apgrūtināta piekļuve.

«Sadales tīkls» turpina darbu pastiprinātā režīmā. Trešdien aptuveni plkst.14 lielākie elektroapgādes traucējumi vēl bija aptuveni 2000 klientu Mārupes, Rugāju, Balvu un Rēzeknes novadā.

«Negaisa skartajos novados iedzīvotājiem vēl ir iespējami elektroapgādes traucējumi, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga. Šādos gadījumos, lai novērstu elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildu elektrolīniju posmus, bet tiklīdz kāds no elektrotīkla bojājumiem tiks novērsts, elektroapgāde tiks atjaunota plašākam klientu lokam,» skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm negaiss ar spēcīgām lietusgāzēm un vēja brāzmām vēl šķērso valsts austrumu daļu. «Sadales tīkls» seko līdzi situācijai elektrotīklā, un uzņēmuma personāls ir gatavs novērst iespējamos negaisa izraisītos elektrotīkla bojājumus.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā elektroapgāde bija traucēta aptuveni 10 000 «Sadales tīkla» klientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu