NEPLP uz pagaidu laiku LR valdes locekļa amatā ieceļ finanšu direktoru Juri Gavaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē nolēma līdz Latvijas Radio (LR) valdes locekļu amatu konkursa noslēgumam par LR valdes locekli apstiprināt LR finanšu direktoru Juri Gavaru, kurš no šā gada aprīļa darbojās kā prokūrists LR, informēja padomē.

NEPLP lēmumu par Gavara iecelšanu LR valdes locekļa amatā pieņēmusi, lai stiprinātu LR valdes kapacitāti jau tagadējā ikdienas darbā.

Tāpat NEPLP sēdē apstiprināja LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amata kandidātu nominācijas komisijas personālsastāvu.

Komisijas vadītājs būs NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš un tajā strādās arī NEPLP Locekļi Patriks Grīva un Gunta Līdaka, Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Vladislavs Vesperis, kā arī eksperti – biedrības «Par legālu saturu» izpilddirektore, bijusī NEPLP priekšsēdētāja vietniece, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Dace Kotzeva un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs.

Vienlaikus sēdē NEPLP arī apstiprināja LR valdes locekļiem nepieciešamo prasību un profesionālās pieredzes aprakstu.

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere aģentūrai LETA pastāstīja, ka, atbilstoši Ministru kabineta noteiktumiem, LR valdes amata kandidātu nominācijas komisijai pirms konkursa izsludināšanas jāsanāk uz sēdi, kurā tiek apstiprināts konkursa nolikums. Pēc Ķezberes teiktā, sēde notiks ceturtdien, 3.augustā.

Viņa sacīja, ka, ja nebūs nekādas aizķeršanās, pēc amatu konkursa nolikuma apstiprināšanas amatu kandidātu nominācijas komisija rīkos nākamo sēdi, kuras laikā lems par konkursa izsludināšanu. NEPLP priekšsēdētāja norādīja, ka nākamā sēde plānota 8.augustā.

Jau vēstīts, ka NEPLP 17.jūlijā sēdē nolēma atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā.

Kā pēc sēdes žurnālistiem paziņoja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere, LR līdz šā gada 31.jūlijam jāveic visas nepieciešamās juridiskās izmaiņas Uzņēmumu reģistrā, lai tās varētu stāties spēkā 1.augustā.

Pēc Ķezberes teiktā, līdz brīdim, kad tiks izsludināts konkurss uz LR valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatiem, šo amatu pienākumus LR valdē pildīs prokūristi.

NEPLP loceklis Ivars Āboliņš sacīja, ka viens no padomes lēmuma aspektiem atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā ir tas, ka ir nepieciešams cilvēks, kurš būtu kompetents finansiālos jautājumos, ņemot vērā, ka LR patlaban tie ir aktuāli.

Kā uzsvēra NEPLP locekle Ieva Beitika, padome lēmumu atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā pieņēmusi pirms LR «satricinājumiem publiskajā telpā».

Ķezbere aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka gadījumā, ja līdz plānotajai LR valdes locekļu amatu konkursa izsludināšanai netiks izdiskutēts jautājumu loks par valdes juridisko kompetenci, NEPLP varētu lemt uz konkursa laiku LR valdē iecelt vēl vienu locekli.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku. NEPLP šā gada 11.maija sēdē nolēma, ka vienīgā LR valdes locekle Sigita Roķe turpinās darbu valdē.

Tolaik NEPLP loceklis Ivars Āboliņš norādīja, ka, izvērtējot Roķes iesniegto LR turpmākās attīstības redzējumu, padomes locekļi vienbalsīgi nolēmuši ļaut viņai turpināt darbu LR valdē. «Mēs pilnībā uzticamies Sigitai Roķei. Viņa turpinās darbu kā vienīgā LR valdes locekle,» paziņoja NEPLP pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu