«Saskaņa» ar «Vienotību» turpmāk dalīs lielākās frakcijas statusu Saeimā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpmāk «Saskaņas» Saeimas frakcijā darbosies 23 parlamentārieši līdzšinējo 24 deputātu vietā, jo Romans Miloslavskis («Liepāja kvadrātā») darbosies kā pie frakcijām nepiederošs deputāts, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Līdz šim «Saskaņa» bija vislielākā parlamenta frakcija ar 24 deputātiem. Tomēr pašvaldību vēlēšanās Valērijs Agešins (S) tika ievēlēts Liepājas domē, līdz ar to darbs Saeimā viņam bija jāatstāj. Agešina vietu parlamentā ieņēma no «Saskaņas» izslēgtais Miloslavskis, kurš gan frakcijas sastāvā nav iekļauts.

Pašlaik Saeimas sesiju pārtraukuma laikā ir grūti pateikt, kā «Saskaņa» turpmāk sadarbosies ar Miloslavski, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Potapkins. Viņš neizslēdza iespēju, ka tiks atrasts veids, kā saskaņot politiskās pozīcijas, jo politiķim ir cerība, ka Miloslavskis arī joprojām pārstāv sociāldemokrātiskos principus.

Līdz ar to pašlaik «Saskaņas» frakcijā un «Vienotības» frakcijā darbojas vienāds deputātu skaits - pa 23 parlamentāriešiem.

Nākamā lielākā ir Zaļo un zemnieku savienības frakcija, kurā darbojas 21 deputāts. Nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Saeimā pārstāv 16 deputāti, Latvijas Reģionu apvienību un «No sirds Latvijai» - pa septiņiem deputātiem.

Tāpat Saeimā ir trīs pie frakcijām nepiederošie deputāti - Miloslavskis, Artuss Kaimiņš un Ilmārs Latkovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu