No dažādām Latvijas vietām norisinās svētceļojums uz Aglonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No dažādām Latvijas vietām norisinās svētceļojums uz Aglonu, kur 11.augustā sāksies, bet 14.augustā kulmināciju sasniegs Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki.

Kā liecina informācija vietnē «Katolis.lv», pirmie uz Aglonu jau devušies Liepājas diecēzes svētceļotāji, katoļi no Tukuma, Svētā Jēkaba katedrāles svētceļotāji no Rīgas un ticīgie no Bebrenes.

Rīt, 5.augustā, svētceļojumā no Rīgas dosies arī Rīgas Svētā Alberta draudze, bet svētdien, 6.augustā, svētceļojums sāksies no Aizkraukles un Siguldas.

Nākamnedēļ, 7.augustā, svētceļojumā uz Aglonu dosies Latvijas Dominikāņu ģimenes no Zilupes, svētceļotāji no Madonas, bet nākamās nedēļas otrdienā, 8.augustā, sāksies svētceļojums no Isnaudas Ludzas novadā. Trešdien, 9.augustā, svētceļojumā dosies Daugavpils Dievmātes draudze, kā arī ticīgie no Līvāniem un Krāslavas.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki sāksies nākamnedēļ, 11.augustā, kad norisināsies Slimniekiem veltītā diena. Svinības turpināsies 12.augustā un 13.augustā ar Ģimenēm veltīto dienu. Bet 13.augusta vakarā norisināsies Svētā Meinarda svinības, kurās plkst.19 notiks procesija ar Fatimas Dievmātes statuju apkārt bazilikai, bet plkst.22 notiks lūgšanas, kam pusnaktī sekos mise.

Pasākuma kulminācija 14.augustā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas obligātās svinības sāksies ar garīgo mūziku pie bazilikas plkst.17.30, bet turpināsies ar konkursa «Dziedu Dievmātei» laureātu dziedājumiem pie bazilikas plkst.18. Svinības ar dažādiem pasākumiem turpināsies līdz pat 15.augustam, kad notiks svētku galvenā mise.

Aktualitātes par svētceļojumu līdz 12.augustam varēs dzirdēt «Radio Marija Latvija» ēterā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu