Jaunākie dati: Elektroniskās cigaretes izraisa lēnu nāvi

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

ASV pētnieki noskaidrojuši, ka populārā «veipošana» jeb elektronisko cigarešu smēķēšana ilgtermiņā var negatīvi ietekmēt cilvēka veselības stāvokli un krasi samazināt dzīves ilgumu, neskatoties uz to, ka tās joprojām nav tik kaitīgas kā «parastās» cigaretes.

Lai arī elektroniskās cigaretes bieži tiek uzskatītas par cilvēka veselībai nekaitīgām, tomēr jauns pētījums, kas publicēts vietnē «EurekAlert», pierāda, ka tvaiks, ko ieelpo cilvēks, satur lielāku toksīnu līmeni, nekā ir pieļaujams.

Smēķējot elektroniskās cigaretes regulāri, cilvēks pamatīgi riskē ar savu veselību, jo, lai arī tās neizdala parastajās cigaretēs esošos kaitīgos savienojumus, tās tomēr nav pilnīgi brīvas no kaitīgajiem savienojumiem.

Piemēram, akroleīna, kancerogēnā savienojuma formaldehīda un diacetīla, kas var izraisīt elpošanas problēmas un dažādas plaušu slimības, koncentrācija elektroniskās cigaretes tvaikā pārsniedz pieļaujamās robežas.

Ievērojamām briesmām sevi pakļauj cilvēki, kas dienā elektroniskās cigaretes tvaikus ieelpo vismaz 250 reizes.

Neskatoties uz visu iepriekšminēto, elektroniskās cigaretes joprojām nav tik kaitīgas kā parastās cigaretes, tomēr ir svarīgi apsvērt to lietošanas biežumu un atcerēties, ka arī apkārtējie var ciest no smēķētāja izelpotajiem tvaikiem.

2015. gadā Lielbritānijas Veselības ministrija publicēja pētījumu, kas pierādīja, ka elektroniskās cigaretes ir par 95% veselībai nekaitīgākas kā parastās cigaretes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu