Tiesa atzīst bijušās KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītājas Šikores atbrīvošanu par prettiesisku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Administratīvā rajona tiesa šodien atzinusi, ka dienesta attiecību izbeigšana ar bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori bijusi prettiesiska, noskaidroja aģentūra LETA.

Tiesa daļēji apmierināja Šikores pieteikumu par KNAB 2016.gada 19.jūlija rīkojuma par dienesta tiesisko attiecību izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku un atlīdzinājumu. Tolaik KNAB vadīja Jaroslavs Streļčenoks.

Tiesa atzina par prettiesisku iepriekšminēto rīkojumu un uzdeva KNAB atvainoties Šikorei par morālo kaitējumu, kas nodarīts ar šo rīkojumu. Šikore gan prasībā nelūdza tiesai viņu atjaunot amatā.

Tiesa gan noraidīja pieteikumu pārējā daļā par atlīdzinājumu.

Spriedumu var pārsūdzēt mēneša laikā Administratīvajā apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka pret KNAB tiesā par atbrīvošanu no amata vērsās bijusī biroja darbiniece Juta Strīķe, kā arī bijušais biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.

KNAB tika veikta reorganizācija un ar tā laika KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

KNAB 16 darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijā tikušas likvidētas, tika piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem.

Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām, turklāt nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums.

Starp iepriekšminētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode un Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore.

Martā Administratīvā rajona tiesa apmierināja Juraša pieteikumu atzīt par spēkā neesošu rīkojumu atbrīvot viņu no amata KNAB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu